« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
NAJAVE

Stoner desert srijeda u Vintage Industrialu

Volite li emotivnu i filmsku, melankoličnu i malo tešku, u isto vrijeme odličnu za vožnju sa spuštenim prozorima i vjetrom u kosi te sanjarsku glazbu, onda je koncert grupe Yawning Man nešto što bi trebali ubaciti u raspored

Stoner rock za sladokusce
Stoner rock za sladokusce (Vintage Industrial Bar)
Više o

Yawning Man

,

stoner rock

Yawning Man, pioniri stoner rocka i veliki uzori kultnog princa istog žanra Johna Garcie, u Vintage Industrial stižu 14. lipnja 2017. godine. Bend u čijem ćete glazbenom izričaju čuti svega, od psihodeličnog rocka, jazza, hard rocka, folka, korijenskog punka, world glazbe i eksperimentalne, osnovan je davne 1986. godine u južnom dijelu kalifornijske pustinje. Zvuk koji ih izražava baš kao i atmosfera koja obavija njihove pjesme povučeni su još iz dana dugih i znojnih jam sessiona iz garaže zajedničke kuće u Coachella Valleyju.

Yawning Man originalno su osnovala četvorica prijatelja iz djetinjstva Gary Arce, Mario Lallli, Alfredo Hernandez i Larry Lalli, a većem broj rock publike približio ih je upravo Garcia odnosno Kyuss, bend u kojem je djelovalo. Kyuss su obradili Yawning Man pjesmu 'Catamaran' te ju objavili na svom trećem studijskom albumu 'And the Circus Leaves the Town'. Naši junaci iz kalifornijske pustinje do sada su objavili nekoliko studijskih albuma i EP-jeva te nekoliko live albuma baš kao što su unazad 15-ak godina svirali turneje diljem Europe i Sjeverne Amerike.

Uglavnom, volite li emotivnu i filmsku, melankoličnu i malo tešku, u isto vrijeme odličnu za vožnju sa spuštenim prozorima i vjetrom u kosi te sanjarsku glazbu, onda je koncert grupe Yawning Man nešto što bi trebali ubaciti u svoju malu, crvenu knjižicu ili barem u google kalendar!

www.facebook.com/yawningmanofficial

Uz legendarni Yawning Man nastupit će i zagrebački rockeri Stonebride, kojima će ovo biti prvo i jedino koncertno ukazanje u Zagrebu ove godine, tako da ne propustite priliku čuti ih uživo, a možda vas i iznenade s nekom novom pjesmom. Stonebride, sinovi teškog zvuka, nakon godinu dana pauze odsvirat će jedini zagrebački koncert u 2017. godini. Dvije godine od zadnjeg studijskog izdanja 'Heavy Envelope', momci su opet u studiju gdje kuju nove materijale, a možda vas s nečim novim i iznenade.

Nakon 12 godina rada ovi heavy rockeri su izgradili prepoznatljiv i jedinstven zvuk koji kombinira progresivne psych/doom momente.

Iza njih su tri studijska albuma i jedan EP te godine i godine koncertnih aktivnosti van Hrvatske, koncerti na kojima su dijelili pozornicu s velikanima baš poput Yawning Mana. Karma To Burn, Suma, Kyus Lives!, True Widow, Colour Haze, Flu.ID, Glowsun, Truckfighters, Stinking Lizaveta, Master Musicians Of Bukkake...

www.facebook.com/stonebrideband

Treći dodatak ovom događanju projekcija je dokumentarnog filma Lo Sound Desert, redatelja Jörga Steineckaa koji govori o cijelom stoner/desert pokretu koji se dogodio početkom 80-ih u Americi. 'Lo Sound Desert' daje dublji, intimniji uvid u ovu branšu kalifornijske glazbene scene. Žanr i podžanrovi koji su se prošili globalno. Ono što je počelo kao glazbena revolucija nabrijanih mladih pankera, rezultiralo je bendovima poput Kyussa i Queens Of The Stone Agea.

U filmu se pojavljuju: Josh Homme, Mario Lalli, Brant Bjork, Alfredo Hernandez, Scott Reeder, Sean Wheeler... kao i ostali članovi bendova Kyuss, Queens Of The Stone Age, Yawning Man, Fatso Jetson, Mondo Generator...

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 50 kn potražite u Vintageu i Kavezu (Savska 160) te u Dirty Old shopu (Tratinska 18). Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 65 kn. A, predviđena satnica glasi, vrata 20:00 h, projekcija 20:30h te koncerti od 21:45 h.

01.06.2017. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh