« Sport
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SINGAPUR

Stolnotenisači u osmini finala OIM

Najbolji hrvatski junior kanuist Matija Buriša u konkurenciji 16 natjecatelja osvojio je deveto mjesto u slalomu

stolni tenis
stolni tenis (Shutterstock)
Više o

hrvatske stolnotenisačice

,

olimpijske igre mladih

,

Igra prijestolja

Hrvatski stolnotenisači Mateja Jeger i Luka Fučec plasirali su se u osminu finala mješovitih parova stolnoteniskog turnira na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru, ostvarivši u prvom krugu natjecanja dvije pobjede i poraz.

Mlade stolnoteniske nade prvo su bile bolje od kineskih Australaca Julie Wu i Kevina Wua 3-0 (prema pravilima igraju se tri meča - stolnotenisačice igraju međusobno, stolnotenisači također i na kraju igraju mješovite parove). U drugom meču prvoga kruga Hrvatska je izgubila od Tajvana 0-3. Mateja i Luka pokušali su pružiti otpor i u pojedinačnim mečevima suparnicima su uzeli po set. No, Hsin Huang i Tzu-Hsiang Hung iskoristili su svoju kvalitetu i Hrvatskoj nanijeli poraz. U zadnjem meču dana prvog kruga, hrvatski stolnotenisači su sa 3-0 pobijedili tim Pan America 2 (obzirom na kvalifikacijsku normu - po jedan ženski i muški stolnotenisač po NOO, neki sudionici su imali samo predstavnike u jednoj od konkurencija pa su organizirani timovi po kontinentima). Za tim Pan Americe 2 igrali su Carelyn Cordero iz Portorika i Pablo Saragovi iz Argentine. Kvaliteta je bila na strani Mateje i Luke te su vrlo sigurno ostvarili sve tri pobjede.

Najbolji hrvatski junior kanuist Matija Buriša u konkurenciji 16 natjecatelja osvojio je deveto mjesto u slalomu. U kvalifikacijama po vremenu Buriša je zauzeo deveto mjesto s rezultatom 2:01.84 i na temelju toga se u prvom krugu natjecao sa šestoplasiranim Poljakom Patrykom Sokolom (1:56.89). Matija i Poljak bili su izjednačeni do samog kraja utrke, ali je Sokol imao bolji finiš i za 44 stotinke je pobijedio Matiju koji je stoga morao u dodatno natjecanje kroz repesaž. Tu ga je čekao Angolac Chimbumba. Buriša je poslušao trenera Gorana Čokora i krenuo je od početka silovito, napravio prednost i onda lagano ušao u cilj. Matijina nesreća bila je u tome što je imao svega 45 minuta za odmor između nastupa u repesažu i onoga u trećem krugu natjecanja gdje ga je čekao Brazilac Queiroz. Na predzadnjim vratima je skliznuo iza vrata, pao prenisko pa je izgubio dosta vremena. Brazilac je ciljem prošao u vremenu 1:51.66, a Buriša u vremenu 1:58.64.

Pretposljednjeg dana natjecanja na OIM, u srijedu, osim stolnotenisača, nastupa i Tanja Perec u streljaštvu (10m zračna puška).(hina/metro-portal)

24.08.2010. 22:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh