« Sport
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SPLIT:

Otvorene 14. Sportske igre mladih

Sportske igre mladih otvorio je poznati nogometni trener Sven Goran Eriksson, ambasador i prijatelj ovih igara

Sportske igre mladih
Sportske igre mladih (Mario Todorić/Cropix)
Više o

sportske igre mladih

,

Sven Goran Eriksson

Sportske igre mladih 2010., koje se po 14. puta održavaju u Splitu, danas je otvorio poznati nogometni trener Sven Goran Eriksson, koji je ambasador i prijatelj ovih igara.

Igre se održavaju pod geslom "Živimo život bez droge, jer droga uzima život" i na njima sudjeluje 175 mladih sportaša od sedam do 18 godina iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Oni će se natjecati u muškoj i ženskoj konkurenciji u odbojci i uličnoj košarci, te u muškoj konkurenciji u malom nogometu.

Nakon svečanosti otvaranja Eriksson je u izjavi novinarima pozdravio takve sportske susrete, rekavši kako je dobro da se mladi povezuju. Također je rekao kako je u Hrvatskoj po prvi put te da mu se zemlja sviđa, spomenuvši posebice Korčulu koju je također posjetio. Eriksson je na Poljudu u nedjelju promatrao i prvenstvenu utakmicu između Hajduka i Zadra u kojoj su Splićani pobjedili 4:1, te je rekao kako je Hajduk "dobra momčad".

Na pitanje kakvi su izgledi Hrvatske nogometne reprezentacije da se kvalificira na sljedeće Europsko prvenstvo, Eriksson je kazao kako ne poznaje dovoljno hrvatski nogomet, ali je za izbornika Slavena Bilića rekao da je "odličan trener koji dobro obavlja svoj posao".

Na novinarsku tvrdnju da među brojnim momčadima koje je trenirao nije bio trener nijedne hrvatske ekipe, niti izbornik hrvatske reprezentacije, Eriksson je uz smiješak rekao "tko zna što donosi budućnost". Pri tom je podsjetio da je kao trener rimskog Lazija trenirao Alena Bokšića.

U 14-godišnjoj povijesti Sportskih igara mladih prije Erikssona ambasadori i prijatelji tih igara, između ostalih, bili su Slaven Bilić, Goran Ivanišević, Mario Ančić, David Beckham, Luis Figo, Niko i Zlatko Kranjčar. Ove sportske igre organizira Udruga za sport i rekreaciju Sportske igre mladih, čiji je predsjednik i utemeljitelj Zdravko Marić. (hina/metro-portal)

24.08.2010. 15:07:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh