« Žene
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
ČINJENICE

Što žene bolje rade od muškaraca

Sve priče o ženskom i muškom mozgu preplavile su medije u jednom trenutku, a jedno je istraživanje odlučilo stati mitovima na kraj

Ravnopravnost spolova postoji samo na papiru
Ravnopravnost spolova postoji samo na papiru (Arhiva)
Više o

muškarci

,

žene

,

posao

Ravnopravnost spolova i dalje je, nažalost, bajka koju bi žene voljele pročitati, ali ne mogu, a Dan žena je upravo ono vrijeme godine kad su takve teme u fokusu javnosti... i opet nažalost.

Sve priče o ženskom i muškom mozgu preplavile su medije u jednom trenutku, a jedno je istraživanje odlučilo stati mitovima na kraj.

Logika je bila jednostavna - muškarcima i ženama davani su isti zadaci pa im je tijekom njihovog rješavanja sniman mozak magnetskom rezonancom kako bi se ustanovilo koji dijelovi mozga rade u tim trenucima i kako su zapravo međusobno povezani.

Rezultati su neumoljivi - žene imaju puno bolju povezanost lijeve i desne strane mozga, dok je kod muškarca izraženija aktivnost u pojedinim dijelovima, osobito po pitanju motoričkih sposobnosti.

Tako je logično da se pokazalo da su žene u pravu kad tvrde da su bolje u multitaskingu, dok su muškarci iznenađujuće imali bolje rezultate kod koncentracije na kompleksnije zadatke poput kuhanja ili čitanja zemljopisne karte. 

Eto, podaci su takvi kakvi jesu, a praksa... znate i same...

08.03.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh