« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Što više čitaju novine to su pesimističniji

Građani Hrvatske pesimistični su u pogledu kraja gospodarske krize

(Corbis)
Više o

kriza

,

pesimizam građana

Približno dvije trećine hrvatskih građana očekuje da će gospodarska kriza u Hrvatskoj potrajati tri ili više godina, pokazuje istraživanje agencije Gfk provedeno tijekom lipnja na uzorku od tisuću građana.

Da će kriza trajati godinu dana smatra 19 posto anketiranih građana, a pet posto misli da će okončati za manje od godine dana, dok 10 posto ne zna kad će Hrvatska izići iz krize. Samo dva posto građana smatra da u Hrvatskoj neće biti gospodarske krize.

Što su građani informiraniji o krizi to je njihovo predviđanje bilo pesimističnije. Oni koji se svakodnevno informiraju o stanju u gospodarstvu procjenili su kako će kriza trajati duže vrijeme.

Najveći udio pesimista je u Lici, Kordunu i Banovini. Slobodno možemo reći kako su ti dijelovi Hrvatske krizu osjećali i prije nego je službeno stigla u sve krajeve svijeta pa je zato i veći problem u očima stanovnika nego u ostalim dijelovima Hrvatske.

Istraživanje pokazuje i da su muškarci pesimističniji od žena. Građani su, općenito, bolje informirani o krizi u Hrvatskoj nego li u svijetu. Tako svaki drugi anketirani građanin navodi da je dobro informiran o krizi u Hrvatskoj u odnosu na 40 posto dobro informiranih o krizi u svijetu.

13.07.2009. 13:55:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh