« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina
PRIPAZITE

Što utječe na liniju gore od bijelog kruha

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Nekoliko stvari koje volimo pojesti misleći da nisu loše za nas zapravo su zamke u koje padamo i linija nam ostaje ista ili još šira nego što je bila. Lošu reputaciju ima bijeli kruh od rafiniranog brašna, no pogledajmo što je još gore od njega.

Jogurt je sam po sebi zdrav, kao i voće, no kad nam to sve spakiraju u voćni jogurt to postaje noćna mora za organizam. Kako se unutra natrpa ogromna količina šećera ili umjetnih zaslađivača, boja i aditiva, to više nema nikakve veze ni s jogurtom ni s voćem. Radije kupite blender i radite svoj voćni jogurt od svježeg voća.

Slična je priča i s voćnim sokovima, kojim se također dodaje rafinirani šećer, aditivi i boje kako bi se sakrilo da u njima od voća nema skoro ništa. Narežite si voće ili sami iscijedite sok, osjetit ćete takvu razliku da više nikad nećete kupiti onaj iz trgovine. 

Raznorazni napitci od kave koji zapravo izgledaju više kao neki desert prepuni su rafiniranog šećera, mliječnih masnoća i, sve zajedno, do 400 kalorija u jednoj običnoj šalici. Bolje se vratiti klasičnoj turskoj kavi iz džezve, ta je dobra za zdravlje u umjerenim količinama. 

Krekeri i slične grickalice od procesuiranih ugljikohidrata nisu ni blizu onoga što mislite, jer se zapravo radi o procesuiranom brašnu, umjetnim okusima, sladilima i bojama uz golema količine visokofruktoznog kukuruznog šećera. Jednom riječju - strava zapakirana u lijep omotač.

Savjet je samo jedan - jedite hranu koja je što bliža svom originalnom obliku!

05.06.2013. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh