« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
STVARNO?

Što usne govore o zdravlju

Usnama je potrebna posebna njega, ali one također mogu ukazati i na neke probleme sa zdravljem

Na usnama se vidi puno toga
Na usnama se vidi puno toga (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

usne

Na našim usnama se nalaze milijuni živčanih završetaka i usne su mnogo osjetljivije nego jagodice naših prstiju.

Potrebna im je posebna njega, ali one također mogu ukazati i na neke probleme sa zdravljem. Stoga obratite pažnju na sljedeće simptome.

Bore iznad gornje usne - uzrok bora iznad gornje usne može biti fizičke i emocionalne prirode. Obratite pozornost na stres i loše navike poput pušenja koje stres uzrokuje.

Crvenilo oko usana - jedno od najčešćih uzroka crvenila oko usana je dermatitis. Ako stalno ližete usne i kožu oko usana jezikom, to može dovesti do crvenila i suhoće. Jednostavni balzam i hidratantna krema mogu riješiti ovaj problem.

Kvrge na usnama - mogu biti bolne i neugodne, ali većinu vremena su potpuno bezopasne i mogu se povući bez liječenja. No reakcije na hranu također mogu dovesti do pojavljivanja kvrga na usnama, a često ih uzrokuju i virusne infekcije, poput herpesa.

Promjena boje usana - plave usne može uzrokovati loša cirkulacija, dok gubitak boje može biti rezultat anemije. Također je moguće da imate probleme s cirkulacijom ili da vam nedostaje nekih vitamina.

Suhe i ispucale usne - suhoća usana može ukazivati na dehidriranost ostatka tijela. Do toga može doći zbog promjena vremena ili stresa. Ako ste dehidrirani, pijte puno vode i koristite hidratantne kreme. Alergije također mogu uzrokovati ispucalost usana. U tom slučaju obratite pozornost i na druge simptome poput svrbeža.

30.09.2019. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh