« Žene
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
Savjeti

Što učiniti kako bi funkcionirala veza na daljinu

Nitko ne tvrdi da će bili lako, no uz malo truda i puno volje, naravno da nije nemoguće, štoviše, začudit ćete se kako sve pada na svoje mjesto

Daljina ne mora razdvajati
Daljina ne mora razdvajati (Pexels)
Više o

ljubav

,

zaljubljenost

,

savjeti

,

veza na daljinu

Mnogi su uvjereni da veza na daljinu nikada ne bi mogla uspjeti. Možda su vam i vaši najmiliji savjetovali da se ne upuštate u takvu vrstu odnosa, a možda i sami osjećate strah pred kilometrima koji bi vas mogli dijeliti.

Nitko ne tvrdi da će bili lako, no samo vi možete procijeniti hoće li biti vrijedno toga. Bit će trenutaka kada ćete biti usamljeni, no svakako će biti onih u kojima ćete cijeniti ono što imate, shvatiti ćete vrijednost detalja i sitnica koje netko čini za vas i vi za nekoga. Donosimo vam nekoliko savjeta kako se ponašati u vezi na daljinu.

1. Klonite se pretjerane komunikacije

Mnogi parovi misle da će se konstantnom komunikacijom "odužiti" za udaljenost, no to bi moglo imati suprotan učinak. Nije potrebno tipkati 12 sati dnevno, poanta je u tome da podijelite ono važno, a ne da obavještavate o svakom koraku.

2. Postavite pravila da biste znali što očekivati

Što očekujete od druge osobe i ona od vas? Veća udaljenost pruža vam manje prilika da problem izgladite oči u oči ako iskrsne, što znači da je osnosvna očekivanja dobro obznaniti prije negoli se zapravo odvojite.

3. Radite slične stvari

Preporučujte jedan drugome knjige, filmove, glazbu i slično. S obzirom da živite odvojeno, potrebna su vam iskustva koja možete dijeliti.

4. Pazite na svoj cilj

Planirate li u budućnosti živjeti zajedno? Je li vaša veza ozbiljna? Ako počnete planirati zajedničku budućnost, iako ne živite na istom mjestu, oboje intenzivno radite na tome da postignete zajednički cilj što vas zbližava u vremenima odvojenosti, jer gradite emocionalnu povezanost koja nadilazi fizičku razdvojenost.

5. Ostanite iskreni jedno prema drugome

Samo zato jer ste daleko jedno od drugoga, ne znači da ste sami i da se sami trebate nositi sa svim nesigurnostima, strahovima ili s tugom. Nema potrebe da nešto skrivate od partnera jer će upravo tajne postati ono što će među vama stvoriti jaz veći od bilo kakve fizičke udaljenosti.

Piše: Andrea Holi
30.10.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh