« Život
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
SAVJETI

Što treba obavezno čistiti tijekom pandemije?

Volan je prvo mjesto koje dodirnete nakon što obavite kupnju ili se vraćate kući s posla, a uz to je dovoljno blizu nosa te možete udahnuti virus

Što je važno?
Što je važno? (Arhiva)
Više o

čišćenje

,

pandemija

Ovih deset stvari brojni zaborave očistiti, a često se dodiruju.

Daljinski upravljač za TV ili klimu - daljinski upravljač jedan je od zajedničkih predmeta u kući na kojem žive razne bakterije i virusi, jednostavno zato što se čišćenje daljinskog upravljača u kućanstvu ne obavlja redovito. Svatko tko dodirne daljinski upravljač može izložiti uređaj mogućoj infekciji. Prema tome, nemojte izbjegavati čišćenje daljinskih upravljača.

Jastuci - često peremo plahte i jastučnice, ali koliko često čistiti jastuke? Vjerojatno nedovoljno. Na jastucima borave razne vrste bakterija i virusa, a tu je i prašina i znoj pa je stoga važno redovito ih čistiti.

Kartice - u vrijeme epidemije koronavirusa potrošače se potiče da što više plaćaju debitnim i kreditnim karticama kako bi se fizički kontakt s blagajnicom sveo na minimum. No, i kartice je potrebno redovito čistiti kako bi izbjegli bilo kakvu kontaminaciju.

Prekidači - prekidači za svjetlo jedna su od stvari koje se najviše dodiruju, a najmanje čisti. Dok čistite ostale površine u svom domu, obratite malo pažnje i na prekidače koji su leglo bakterija. Također, ne zaboravite sanitirati i zvono ispred ulaznih vrata.

Ručke za hladnjak - ovo je također jedna od stvari koja se često tijekom dana dodiruje pa stoga prilikom čišćenja nemojte zaboraviti obrisati i dezinficirati i ručke za hladnjak, navodi Times od India.

Slušalice - oko 90 posto onih koji su počeli trčati, šetati ili vježbati kako bi pobijedili stres ili iz nekog drugog razloga, koristi slušalice kao izvor zabave u tim trenutcima. Ali, kada ste zadnji put očistili slušalice? Koronavirus se može zadržati na bilo kojoj površini satima i to mogu biti vaše slušalice Dakle, ne zaboravite dezinficirati slušalice redovito.

Tipke na mikrovalnoj pećnici - ove tipke su definitivno jedna od stvari koje se često dodiruju, a mikrovalnu pećnicu koriste svi ukućani. Dakle, ako u svojoj kuhinji imate mikrovalnu pećnicu, ne zaboravite je redovito očistiti i dezinficirati.

Volan - jeste li ikada razmislili koliko opasno može biti upravljanje automobilom ako ga ne čistite redovito? Volan je prvo mjesto koje dodirnete nakon što obavite kupnju ili se vraćate kući s posla, a uz to je dovoljno blizu nosa te možete udahnuti virus. Čišćenje volana je bitno pa stoga nemojte zaboraviti na to, a svakako je poželjno da ga dezinficirate prije upotrebe.

Vrećice za kupnju - u posljednjih nekoliko mjeseci brojni ljudi dezinficiraju sve proizvode koje kupuju, ali uglavnom zaborave očistiti torbu ili vrećicu u kojoj nose te proizvode. Bilo bi dobro oprati vrećicu za kupovinu svaka dva dana.

27.10.2020. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh