« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
VITKA LINIJA

Što treba jesti tijekom dana

Često se pitamo što treba jesti tijekom dana kako ne bismo unijeli previše kalorija i nabacili višak kilograma, pa evo par dobrih savjeta

Da, moguće je i ovo :)
Da, moguće je i ovo :) (Shutterstock)
Više o

hrana

,

vitka linija

Jutro - doručak bogat proteinima osigurat će vam osjećaj sitosti. Ako ćete ujutro jesti ugljikohodrate, brže ćete osjetiti glad. Pojedite koje jaje, a ako imate vremena, skuhajte ih. 
Ako preskačete doručak, ali pijete kavu, popijte vašu kavu s mlijekom, dobit ćete barem malo proteina iz mlijeka.

Prije vježbanja - pojedite jabuku 20-ak minuta prije vježbanja. Šećer je djelotovoran gotovo odmah nakon što se jabuka pojede, a sadrži dovoljno vlakana da vas zasiti, a da vas ne napuhne.

Nakon vježbanja - preporuča se banana u kombinaciji sa zasoljenim maslacem od kikirikija. Sol nadomješta sol izgubljenu znojenjem. Proteini će vam dati energije kao što će i pomoći u oporavku mišića. Orašasti plodovi i losos osigurat će vam dozu omega 3 kiselina za koje je dokazano da pomažu u koncentraciji. 

Popodnevno podizanje energije - možete jesti bilo koje orašaste plodove. Pomažu kod podizanja energije i svakako će vam pomoći da jači 'izgurate' dan.

Prije nego odete na piće - smoothieji su puni proteina i vlakana. Izbjegavajte voće i sve namirnice koje sadrže puno šećera. Dovoljno ćete šećera dobiti dok pijete alkohol.

Prije seksa - želite proteine, ali ne nešto prezasitno. Probajte kamenice, koje povećavaju razinu testosterona.

Prije spavanja - trešnje su odličan izvor melatonina koji pomaže kod regulacije navika spavanja. Čaša toplog mlijeka također će vam pomoći da brže zaspete.

28.07.2015. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh