« Život
objavljeno prije 9 godina
MIRAN SAN

Što treba izbaciti iz spavaće sobe?

Spavaća soba trebalo bi biti mjesto odmora i seksa, no kad malo bolje razmislimo, tamo ima svega i svačega što bi definitivno trebalo izbaciti

Stvorite ugodan kutak u spavaćoj sobi
Stvorite ugodan kutak u spavaćoj sobi (Arhiva)
Više o

hrana

,

seks

,

spavaća soba

,

gadgeti

,

višak stvari

,

ugodan san

Spavaća soba često se koristi za razne stvari za koje nije namijenjena - njena je jedina svrha da u njoj spavate i, naravno, seksate se. No, kad spavaću sobu natrpate raznim glupostima, od seksa obično nema ništa, a ni spavanje nije pretjerano ugodno.

Evo stvari kojih se trebate riješiti, i to odmah:

Gadgeti- tableti, televizije, laptopi i smartphoneovi - svi oni emitiraju plavu svjetlost koja tijekom noći može poremetiti vaš prirodni ciklus spavanja i buđenja.

>> Spavaća soba - saveznik u očuvanju zdravlja uma i tijela >>

Grijalice - Nema ničeg ljepšeg od spavanja u toploj sobi, ali električne grijalice mogu biti vrlo opasne stoga, ako ih baš morate imati u spavaćoj sobi, obavezno ih isključite prije spavanja.

Halogena svjetla - Halogena svjetla se vrlo brzo zagrijavaju i mogu biti opasna, posebno ako u vašoj spavaćoj sobi često borave i vaša djeca. Radije koristite LED svjetla, koja su mnogo sigurnija.

>> Učinite spavaću sobu oazom za oslobađanje od stresa >>

Hrana - Izbjegavajte hranu u krevetu - osim što je zdravije jesti za stolom, ostaci hrane mogu privući brojne neželjene nametnike.

Kućni ljubimci - Iako ih obožavate i preslatki su, itekako mogu poremetiti vaš san budeći se u neobično vrijeme, tražeći maženje ili igru.

Obiteljske fotografije - Lijepo je živjeti blizu svoje obitelji, ali ipak ne preblizu, zar ne? Isto vrijedi i za obiteljske fotografije - bolje ih je držati u dnevnoj sobi ili hodniku.

Previše jastuka - Umjesto da svaku večer prije spavanja mičete jastuke koji vam jednostavno predstavljaju višak, na krevet stavite samo one jastuke na kojima ćete i spavati tijekom noći.

>> Bojama sobe i posteljine do više seksa >>

Smeće - Hrpa robe posvuda ili pak papirići mogu vrlo negativno djelovati na vaše raspoloženje, posebno ako ne volite nered - bit će vam vrlo teško zaspati znajući da je nered posvuda oko vas.

Stolovi - Vaša spavaća soba je mjesto za odmor, a ne za rad. Radnim stolovima mjesto je u radnim sobama.

Višak svjetla - Izaberite tamnije, deblje zavjese koje će blokirati svjetlost izvana.

31.05.2015. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh