« Život
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
BLJAK!

Što točno znače oznake na deklaracijama hrane

Deklaracije na hrani trebale bi jasno i nedvosmisleno garantirati za sadržaj hrane, no što se zapravo krije iza uobičajenih kratica ....

Čitajte deklaracije pažljivo
Čitajte deklaracije pažljivo (Arhiva)
Više o

hrana

,

sastojci

,

deklaracija na hrani

,

lanolin

,

Castroreum

,

L-cisterin

,

TBHQ

,

butil hidroksi toluen

Deklaracije na hrani trebale bi jasno pokazati što se sve nalazi u hrani koju kupujete, no kako na njima redovito pišu neke čudne kratice i imena dodataka, evo što oni zapravo znače pa pokušajte ne povraćati tijekom čitanja ....

Sladoled od vanilije redovito sadrži Castroreum - dabrove analne žlijezde koje se, vjerovali ili ne, označavaju kao - prirodna aroma!?

>> Hrana se baca zbog deklaracija >>

Peciva i ostali pekarski proizvodi svoju svježinu duguju L-cisterinu, supstanci koju pekarska industrija dobiva iz pačjih pera ili ljudske kose. 

Žvakaće gume rado dajemo djeci i čak ih učimo puhati balone, no u njima, kao i u gotovim pilećim medaljonima i krekerima sa sirom nalazi se TBHQ ili tercijarni-butil-hidrokinon, češće poznat kao - biodizel?

>> Čitajte sastojke hrane koju kupujete i bit ćete mršavije >>

Juhe iz vrećice, dodaci jelima i začinske mješavine ne grušaju se u svojim pakiranjima isključivo zato što im je dodan  - pijesak ili silicijum dioksid. No, još gora je činjenica da svježinu namirnica održava butil hidroksi-toluen, inače poznat kao avionsko gorivo.

Crvena boja želea dobiva se od izlučevina svilene bube, a stavlja se u sirupe, slatkiše, sokove i voćne jogurte, dok je lanolin, sastojak kozmetičkih proizvoda i žvakaćih guma zapravo ovčja izlučevina.

>> Etikete na hrani - činjenice ili mitovi >>

Dobar tek! Ili da ipak hranu kupujete na placu?

15.09.2014. 16:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh