Metro-portal.hr

objavljeno 30.04.2014. 13:26:00
SAVJETI

Što se nikad ne dijeli s drugima

Osim što muškarci ne dijele britvicu i ženu s drugima, postoji još cijeli niz stvari koje bi trebali imati samo za sebe

Za četkicu sigurno znate, no što još?
Za četkicu sigurno znate, no što još? (Arhiva)

Znate onaj stari savjet koji ste čuli nebrojeno puta kad ste bili maleni dječak - sine, s drugima se ne dijeli britvica i žena? Vjerojatno jeste, no što još ne bismo nikako smjeli dijeliti s drugim ljudima? OK, četkica za zube je jasna sama po sebi, no ni sapun ne bismo trebali dijeliti jer se putem njega lako mogu podijeliti i bakterije.

Uz to, logično je pretpostaviti da ništa što stavljate na glavu, od češlja i četke preko šešira i kapa do kacige ne bi trebali dijeliti s drugima, kako im ne bi prenijeli ili dobili neke bakterije ili zvjerčice koje se šuljaju po glavi.

Naravno, isto se odnosi i na posteljinu koja dodiruje vrat i glavu, jer se tim putem mogu prenijeti svakakve gadosti.

Zanimljivo je da se i dezodoransi ne bi trebali dijeliti, jer svatko od nas ima svoje bakterije ispod ruke, a ako više ljudi u obitelji koristi isti dezodorans, seoba bakterija je neminovna, što je za osjetljivo područje ispod pazuha kobno.

Lakovi za nokte, grickalice i škare također mogu prenijeti bakterije, stoga, pribor za nokte samo je vaš.

Osjetljiva je i koža lica, pa tako baš ništa od šminke ne biste trebali dijeliti s prijateljicama, što je teško prihvatiti, no nužno je za lijepu i zdravu kožu.

Za kraj - naušnice i slušalice. Zamislite samo kako je to podijeliti in-ear slušalice kako biste čuli novu stvar od omiljenog benda s mobitela od prijatelja, a usput u svoje uho ugurate nešto što je bilo u njegovom do prije par sekundi? Bljak!

30.04.2014. 13:26:00
http://metro-portal.hr/sto-se-nikad-ne-dijeli-s-drugima/84692/