« Život
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
OBJAVE

Što se NE objavljuje tijekom blagdana

Evo što stručnjaci kažu da nikada ne biste trebali objavljivati na društvenim mrežama tijekom praznika

Ovo se NE objavljuje
Ovo se NE objavljuje (Arhiva)
Više o

blagdani

,

objave

Društvene mreže su centar našeg svijeta, nažalost, tako da se objavljuje sve i svašta, u svim mogućim prilikama.

Praznici su idealno vrijeme za prikupljanje reakcija na društvenim mrežama. Dok su neke proslave uzbudljive vašim virtualnim prijateljima, neke je događaje bolje čuvati unutar svoje obitelji ili u srcu.

Evo što stručnjaci kažu da nikada ne biste trebali objavljivati na društvenim mrežama tijekom praznika.

Fotografije drugih bez prethodne provjere - iako je definitivno doba dijeljenja svake pa i najmanje stvari koju radimo, od selfija u krevetu s kavom do onoga što ste pojeli za ručak, jedina osoba s kojom uistinu imate dopuštenje podijeliti fotografiju ste vi sami. Članovi vaše obitelji ili prijatelji iz djetinjstva najčešće neće imati ništa protiv da objavite poneku ("laskavu") fotografiju, ali bi ipak bilo poželjno da provjerite s njima prije objave.

Hrpa selfija - snimite fotografiju s onima koje najviše volite i uhvatite čaroliju, ljubav u zraku između vaše obitelji. Dr. Castaldo kaže da bismo se trebali usredotočiti na dijeljenje više grupnih snimaka općenito, ali posebno u vrijeme kada se zajedničko okupljanje slavi i postaje prioritet.

Hvaliti se darovima koje ste dobili - ako ste dijete, razumljivo je da ćete se pohvaliti svime što ste dobili. No, odrasla osoba, koja se hvali ekstravagancijom i luksuzom, a time i privilegijom nad ostalima, nije baš simpatična niti je primjereno tako nešto činiti.

Ne vrijeđajte se na pripadnike drugi vjera - uz sve različite proslave diljem svijeta koje se događaju u ovo doba godine, možda će biti teško pratiti tko od vaših prijatelja slavi koji blagdan. I obrnuto: oni koje možda ne poznajete mogli bi vam poželjeti krivo "sretan" ili "veseo", ali ovo nije vrijeme da odbacite njihovu vjerojatnu dobronamjernu gestu.

Nesuglasice unutar obitelji - iako je cijela kuća okićena i u blagdanskom je duhu, na površinu bi tijekom obiteljskog okupljanja ipak mogle izaći neke stare nesuglasice. Sve obitelji imaju tajne i sigurno vam se neće svidjeti svaka osoba s kojom ste u rodu. Ali ako želite istućii svog rođaka ili otkriti neku dramu o otuđenoj pratetki, možete stvoriti samo ogroman problem koji će se osjetiti tijekom obiteljske večere.

Poklon koji vam se nije svidio - vrijeme je za izražavanje zahvalnosti umjesto kolutanja očima ili prigovaranja kada ne dobijete baš ono što želite. Čak i ako ste se nadali da će vam partner kupiti nešto drugo ili ste ljuti što vam je mama isplela još jedan džemper koji nikada nećete odjenuti, bolje je da to držita dalje od društvenih mreža i prisjetite se vrijednost obitelji umjesto vrijednosti onoga što je bilo ispod bora.

Politički stavovi - bez obzira za koga ste glasali, pokušajte dopustiti da politička stajališta i rasprave zastanu tijekom blagdana. Budući da je vrijeme za slavlje, umjesto toga usredotočite se na svoje obitelji i služenje onima kojima je to potrebno.

Stalno ste 'on line' - prije manje od deset godina, imati telefon pri ruci dok sjedite za stolom za večerom činilo bi se vrhuncem nepristojnosti. Koliko god možete, ostanite usredotočeni na trenutak kako biste uistinu mogli doživjeti ovo posebno doba godine u dragom društvu.

Svađa s partnerom - dobro, shvatili smo, vaš partner je imao samo jedan jedini zadatak, a to je da nabavi puricu ili odojak, ali i to je zabrljao. Vi pod hitno morate naći alternativu prije nego li vam stignu njegovi roditelji u goste.

Sve što ne biste htjeli da vaš šef vidi - čak i ako držite svoje profile strogo zaključanima i imate postavke privatnosti, prijatelji prijatelja bi i dalje mogli vidjeti - i možda reći - nešto vašem poslodavcu. Naučite se kontrolirati kada popijete malo više kuhanog vina pa želite izjaviti da je vaša novogodišnja odluka da dobijete bolji posao.

01.01.2022. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    01.01.2022. 15:43
    Svade izbjegavat
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh