« Život
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Što rade sretni parovi drugačije od ostalih

Loša veza utječe na vaše zdravlje u cjelini, naročito na ono emocionalno, pa se potrudite pronaći partnera s kojim ćete raditi ove stvari

Dobar seksualni život dobar je temelj zdravog odnosa
Dobar seksualni život dobar je temelj zdravog odnosa (FreeDigitalPhotos)
Više o

veze

,

parovi

,

recept za sreću

,

sretne veze

,

sretni parovi

Sretni parovi znaju ponekad ići na živce ljudima oko sebe jer jednostavno isijavaju harmoničan odnos koji vlada među njima. No, umjesto da im zavidite i ogovarate ih, zašto ne biste postali poput njih?

Par trikova koje otkriva life coach Mike Bundrant mogu vam prilično pomoći, pa da vidimo koje su to stvari koje sretni parovi rade na drugačiji način od ostalih i kako im to pomaže održavati kvalitetu veze na visokoj razini. 

Primjerice, sretni parovi uvijek imaju dovoljno ideja i iznenađuju jedno drugo, trudeći se da im veza ne upadne u monotoniju. Ne radi se o skupim stvarima, dovoljan je izlazak na neuobičajeno mjesto, masaža kad je partner imao naporan dan na poslu, neki kućanski poslovi za koje znate da vaša draga mrzi ... sve ono što spada u sitnice koje život znače. 

Fizički kontakt također je vrlo važan za održavanje sretne veze, jer se grljenjem i ljubljenjem oslobađa oksitocin, hormon kojem je posao povezivati ljude. Vjerovali ili ne, istraživanje je pokazalo da najsretniji parovi spavaju goli jedno kraj drugoga, stoga, grlite se i ljubite svakodnevno.

Sretni parovi imaju sjajnu komunikaciju, a to se radi na način da komunicirati kroz osjetilo koje je vašem partneru najdraže. Na primjer, ako znate da vašem partneru "treba sve nacrtati", potrudite se uvijek tako govoriti. Taktilnim tipovima komunicirajte putem dodira, grljenja, držanja za ruke ... Kad tome dodate spremnost za otvorenu komunikaciju, što znači priznavanje svojih grešaka i preuzimanje odgovornosti za posljedice, put prema sreći postaje sve širi i jasniji. 

Upravo su vrlo slične savjete podijelili i forumaši na temi Život u dvoje, kao da su redom pročitali knjige ovakve tematike i primjenili ih u praksi, a evo i još dva savjeta iz pera anonimnih forumaša.

Nježnost je još jedna od tajni sretne veze, a nježan prema partneru treba biti uvijek, čak i kad vas je razočarao ili se ne slažete s njim/njom. Nježnost nije popuštanje ili prepuštanje, kao niti ljubaznost, nježnost je viša razina odnosa koju ste u stanju održati uvijek, bez obzira što se dogodilo.

Za kraj, sretni parovi svjesni su da je prijateljstvo važnije od obitelji, pa je tako tajna dobrog braka u tome da prvo budete dobri prijatelji, a tek tada obitelj. Prijatelji usrećuju i više nego bračni partner, stoga, neka vam partner uvijek bude najbolji prijatelj kojem možete reći sve i osloniti se na njega. Tada vaša veza neće imati nepremostivih problema i bit ćete sretni. Zauvijek.

23.02.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh