« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
COOL

Što o vama govori oblik lica?

Morfopsihologija je nova grana koja se posvetila proučavanju karakternih osobina na temelju oblika lica, pa evo što kažu o nama ...

Kakav oblik lica imate?
Kakav oblik lica imate? (Shutterstock)
Više o

lice

,

karakter

,

okruglo lice

,

izduženo lice

,

oblik lica

,

morfopsihologija

,

ovalno lice

Oblik lica ukazuje na to kakav osoba ima karakter, tvrdi francuski morfopsiholog koji pojašnjava da oblik nosa, čela ili usana, zapravo cijelog lica, otkriva puno o vašoj ličnosti. Primjerice, oblik usana pokazuje senzualnost, a oblik čela inteligenciju.

Tako ovalno lice govori da se radi o objektivnoj i smirenoj osobi velikih diplomatskih sposobnosti, a jedna od najvećih pozitivnih strana je diskrecija u slučaju potrebe. Inače su osobe ovalnog lica srdačne i otvorene samo prema ljudima koje vole i poštuju.

>> Lice kao otvorena knjiga - što izgled govori o osobnosti >>

Nerijetko im se zamjera suzdržanost i skrivanje pravih osjećaja, a okolina obično ne voli ni njihovo nepovjerenje prema dogmama i strogim pravilima

Izduženo lice imaju hipersenzitivne i neovisne osobe koje vole držati stvari pod kontrolom, na prvi pogled hladne i suzdržane, no one se otvaraju samo ljudima koji ih dobro poznaju. To su poznati pesimisti i kritičari čiji promišljen, analitički um nije moguće lako zavarati. Ipak, okolina najviše cijeni njihovu iskrenost.

>> Otkriveni geni koji određuju oblik lica >>

Okruglo lice karakterizira prilagodljive i otvorene ljude s optimističnim pristupom životu. Radi se o srdačnim, otvorenim i spontanim osobama koje su ponekad malo naivne upravo zbog svog pozitivnog pristupa.

Skloni su dogovoru i kompromisu, a često precjenjuju svoje mogućnosti. Ipak, urođeni pragmatizam i hedonizam svrstavaju ih u omiljene osobe u društvu.

Kakav oblik lica vi imate? 

26.08.2014. 13:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh