Metro-portal.hr

objavljeno 26.08.2014. 13:23:00
COOL

Što o vama govori oblik lica?

Morfopsihologija je nova grana koja se posvetila proučavanju karakternih osobina na temelju oblika lica, pa evo što kažu o nama ...

Kakav oblik lica imate?
Kakav oblik lica imate? (Shutterstock)

Oblik lica ukazuje na to kakav osoba ima karakter, tvrdi francuski morfopsiholog koji pojašnjava da oblik nosa, čela ili usana, zapravo cijelog lica, otkriva puno o vašoj ličnosti. Primjerice, oblik usana pokazuje senzualnost, a oblik čela inteligenciju.

Tako ovalno lice govori da se radi o objektivnoj i smirenoj osobi velikih diplomatskih sposobnosti, a jedna od najvećih pozitivnih strana je diskrecija u slučaju potrebe. Inače su osobe ovalnog lica srdačne i otvorene samo prema ljudima koje vole i poštuju.

>> Lice kao otvorena knjiga - što izgled govori o osobnosti >>

Nerijetko im se zamjera suzdržanost i skrivanje pravih osjećaja, a okolina obično ne voli ni njihovo nepovjerenje prema dogmama i strogim pravilima

Izduženo lice imaju hipersenzitivne i neovisne osobe koje vole držati stvari pod kontrolom, na prvi pogled hladne i suzdržane, no one se otvaraju samo ljudima koji ih dobro poznaju. To su poznati pesimisti i kritičari čiji promišljen, analitički um nije moguće lako zavarati. Ipak, okolina najviše cijeni njihovu iskrenost.

>> Otkriveni geni koji određuju oblik lica >>

Okruglo lice karakterizira prilagodljive i otvorene ljude s optimističnim pristupom životu. Radi se o srdačnim, otvorenim i spontanim osobama koje su ponekad malo naivne upravo zbog svog pozitivnog pristupa.

Skloni su dogovoru i kompromisu, a često precjenjuju svoje mogućnosti. Ipak, urođeni pragmatizam i hedonizam svrstavaju ih u omiljene osobe u društvu.

Kakav oblik lica vi imate? 

26.08.2014. 13:23:00
http://metro-portal.hr/sto-o-vama-govori-oblik-lica/86948/