« Život
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
WTF?

Što o vama govori način na koji - pokrećete miša?!

Sporije micanje računalnog miša uz nagle pokrete odaje ljutnju korisnika za razliku od kontinuiranog i brzog pomicanja miša koje karakterizira smirene ljud

Iskreno sumnjamo da znate da ovo odaje vaš karakter :)
Iskreno sumnjamo da znate da ovo odaje vaš karakter :) (Shutterstock)
Više o

miš

,

karakter

,

karakterne osobine

,

računalni miš

Računalni miš još je jedna stvar na temelju koje biste trebali moći prepoznati raspoloženje i karakterne osobine čovjeka kojeg promatrate, zaključili su znanstvenici kojima očito ponestaje inspiracije za traženje novca kojim bi financirali svoja istraživanja.

OK, svi imamo računala i svi pokrećemo miševe, no jesu li baš oni ogledalo karaktera ... ne znamo, ali evo što kaže ekipa sa Sveučilišta Duisburg-Essen.

Računalni program pomoći će svima koji dizajniraju internetske stranice, a prodavači na internetu mogli bi ga koristiti kako bi otkrili trenutak u kojem potencijalnog kupca počinje nervirati način na koji funkcionira internetska stranica ili se željeni prozivod ne može dovoljno brzo naći.

Privatna prava korisnika morat će se zaštititi njihovim davanjem prethodne suglasnosti za praćenje upravljanja računalnim mišem.

Znanstvenici su utvrdili da miš može biti dobar pokazatelj raspoloženja tako što su ispitanicima dali da rješavaju testove inteligencije u određenom vremenskom roku. Cilj prvog dijela istraživanja bio je jedino iznervirati ih jer se zadatak nije mogao ispuniti zbog toga što je internetska stranica bila užasno spora a na kraju su sudionici dodatno iznervirani rezultatom da su ispodprosječne inteligencije.

Nakon toga slijedili su drugi zadaci na računalu a znanstvenici su pratili ponašanje iznerviranih ispitanika u usporedbi s kontrolnom skupinom koja je prošla isti test bez dodatnih frustracija koje je izazvalo usporeno računalo.

Osim što su uočili da iznervirani ispitanici sporije pokreću miša ali uz nagle pokrete u odnosu na kontrolnu skupinu uočili su i da iznervirane osobe pokreću miševe u ravnim crtama ili tek blago zaobljenim putanjama.

Onu o besposlenom popu valjda znate i sami ...

10.02.2016. 13:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh