« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
POGLEDAJTE

Što nokti govore o vašem zdravlju

Iako u ruke i nokte gledamo svakog dana, rijetko na njima primjećujemo promjene i znakove koji bi mogli upućivati na probleme sa zdravljem

Obratite pažnju na svoje nokte
Obratite pažnju na svoje nokte (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

nokti

,

znakovi

,

drhtanje ruku

Nokti mogu reći puno o zdravlju organizma, pa evo par znakova na koje biste definitivno trebali obratiti pažnju

Bijele mrlje na noktima - ova pojava se uglavnom povezuje s lošim prehrambenim navikama, preciznije s pomanjkanjem cinka, kalcija i željeza u organizmu. Problem možete riješiti dodacima prehrani i konzumacijom namirnica koje sadrže potrebne minerale i vitamine.

Lomljivi nokti - ako vam se čini da su vam nokti posebno slabi i lomljivi, možda vam nedostaje cinka. Prema riječima dr. Banka, on pomaže kod obnove i rasta noktiju.

Plava boja noktiju - ako vam nokti postanu plave boje to bi značilo da ne dobivaju dovoljno kisika. Razlog može biti bolest dišnog sustava ili Raynaudov sindrom - periferna arterijska bolest. Do ove pojave može doći posebno kad vladaju zimske, niske temperature. Ipak, ako su vaši nokti kontinuirano plavi, potražite savjet stručnog lica

Tanki, mekani i savitljivi nokti - ovakvi nokti mogu ukazivati na nedostatak kalcija ili proteina. Pazite da u prehranu unesete dovoljno mliječnih proizvoda, kao i ribe i špinata. Ako to ne pomogne, posjetite doktora.

Koktel za zdrave i jake nokte

Sastojci

1 banana
2 kivija
sok od naranče
žličica propolisa
žličica meda
3 žlice alfa-alfa klica
žlica mljevenih badema
šaka crvenog bobičastog voća

Priprema

Sve sastojke ubacite u blender i dobro promiješajte.

Korištenje

Ovaj koktel pijte svako jutro na prazan želudac, sat vremena prije doručka ili kao zamjenu za prvi obrok. Redovnom uporabom ove vitaminske bombe ne samo da ćete ojačati nokte, već i svoj imunitet, a nestat će problemi poput anemije ili umora.

02.10.2016. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh