« Život
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
PRIPAZITE

Što ne smijemo dijeliti s drugima

Svi znamo da se s drugima ne dijeli žena (muškarac), nalivpero i britvica, no uz to ima još nekoliko sitnica koje moraju biti samo naše

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

žena

,

dijeljenje

,

britvica

,

nalivpero

Dijeljenje s drugima je dobro za nas jer pokazuje velikodušnost, no neke stvari ipak trebaju ostati samo naše. Svi dobro znamo za onu o ženama, britvici i nalivperu, no osim toga trebali bismo čuvati i sapun samo za nas kako ne bismo dijelili bakterije bez razloga.

Bilo koji predmet koji je u dodiru s kosom ne bi trebalo dijeliti, kao što su četke, češljevi, kacige ili kape, jer se uši na taj način vrlo učinkovito prenose s osobe na osobu. 

Kako naš znoj zapravo nema mirisa, nego bakterije na koži, dijeljenje dezodoransa također može vama ili nekome drugome prenijeti nove bakterije koje će uzrokovati neugodne mirise, pa izbjegavajte takve kombinacije, naravno ako se radi o roll-on ili stick dezodoransima.

Maskare, ruževi i ostala šminka treba biti samo vaša i ne smijete je dijeliti s drugima, jer se na taj način može zaraditi i herpes koji je vrlo neugodan. Grickalicama i škaricama za nokte mogu se lako prenijeti gljivice, a o četkicama za zube ne treba ni govoriti, to je vjerojatno jasno samo po sebi.

No, jednako tako ne bi se smjela dijeliti ni pića, jer bakterije koje uzrokuju herpes, meningitis, prehladu i upalu grla lako možete prenijeti nekom drugom ili ih dobiti jednim jedinim gutljajem iz boce ili čaše koja nije vaša.

Na isti se način ponašajte i prema naušnicama i slušalicama, putem kojim možete zaraditi vrlo neugodne zdravstvene probleme.

09.12.2014. 16:22:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh