« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
NAVIKE

Što nas čini nesretnima?

Loše raspoloženje nerijetko mogu prouzrokovati događaji izvan vaše kontrole, to ne mora značiti da život moramo provesti puštajući vodu da nas nosi

Nesreću donose loše navike
Nesreću donose loše navike (Arhiva)
Više o

nasilje

,

vježbanje

,

loše navike

,

fotografiranje

,

odugovlačenje

,

pogrešno držanje

Loše raspoloženje ne dolazi samo od sebe - ono je najčešće posljedica stresa uzrokovanog nekim događajima u životu koji vam se ne sviđaju, a iako se ponekad radi o događajima izvan vaše kontrole, obično smo ipak sami krivi za to.

Naravno, radi se o lošim navikama koje nam kvare raspoloženje, pa da vidimo koji su najčešći uzročnici lošeg raspoloženja.

Maltretiranje - svakodnevno raste broj ljudi koji su izloženi raznim oblicima nasilja kako u svom domu, tako i na radnom mjestu. Ako se ne borite protiv toga, takvo će pasivno ponašanje ostaviti trajne posljedice na vaše mentalno zdravlje.

Pogrešno držanje - istraživanja su pokazala da uspravno sjedenje pomaže koncentraciji, a uspravno hodanje boljem raspoloženju i razmišljanju o pozitivnim stvarima. Stoga, obratite pažnju na svoje držanje i nemojte biti pogrbljeni.

Nedostatak vježbanja - već je i tri puta tjedno dovoljno da vam popravi raspoloženje za cijeli tjedan, a kako se u to ubraja i šetnja, stvarno nema razloga da barem ne protegnete noge svakoga dana dvadesetak minuta.

Odugovlačenje - što možeš učiniti danas, ne ostavljaj za sutra ... ova stara narodna pomaže u više stvari, od uspjeha na poslu do spokojnog života u urednom domu. Sve što možete napravite odmah, imat ćete više vremena kasnije.

Fotografiranje - pametni telefoni i njihove kamere počeli su onemogućavati izravno doživljavanje života - stalno fotografiranje stvorit će vam samo gužvu u memoriji telefona, opustite se i proživite život gledajući oko sebe, to će stvoriti trajna ugodna sjećanja koja popravljaju raspoloženje.

I da, ako ste u lošoj vezi, vaše raspoloženje svakoga dana sve više tone, pa napravite nešto po tom pitanju.

29.09.2015. 09:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh