« Život
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Što napraviti da klinci budu bolji u školi? Putujte s njima!

Djeca koja više putuju većinom imaju bolje samopouzdanje, lakše se prilagođavaju novim situacijama i empatičnija su

Želite odlikaša? Putujte!
Želite odlikaša? Putujte! (Arhiva)
Više o

djeca

,

škola

,

putovanja

Roditelji uglavnom (uz nečasne iznimke) žele najbolje svojoj djeci, a jedna od prvih stvari na popisu je odličan uspjeh u školi - ne samo u Hrvatskoj gdje je to toliko profanirano da boli mozak, već i u razvijenom svijetu gdje ocjene stvarno predstavljaju znanje učenika.

E sad, kako uskladiti svoje ambicije za dijete i one osobne - povremene užitke u putovanjima? Jednostavno, povedite dijete sa sobom jer može samo profitirati.

Naime, istraživanje je obavljeno uz pomoć čak 1500 učitelja iz SAD-a, a provela ga je Student Youth Travel Association organizacija. Konačni podaci pokazali su da 74 posto profesora smatra da putovanje ima "vrlo pozitivan utjecaj na osobni razvoj studenata."

Većina ih smatra da putovanja imaju veliki utjecaj i na učenikovo obrazovanje i karijeru u budućnosti. Slažu se da su efekti dugotrajni i da djeca koja upoznaju više kultura imaju veću toleranciju, želju za učenjem i upoznavanjem novih stvari.  

No, ove stvari vrijede i izvan same učionice. Djeca koja više putuju većinom imaju bolje samopouzdanje, lakše se prilagođavaju novim situacijama i empatičnija su. Bolje se izražavaju od druge djece i otvorenija su.

Čak 42 posto učitelja zaključilo je da su mladi koji putuju mnogo atraktivniji kandidati za fakultete.

Stoga, ne putuje sami!

14.01.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh