« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
SNOVI

Što najčešće sanjaju muškarci, a što žene

Muškarci najčešće sanjaju o, pogađate, seksu, dok žene da ih netko progoni

Najčešći su snovi o seksu
Najčešći su snovi o seksu (FreeDigitalPhotos)
Više o

žene

,

muškarci

,

snovi

,

sanjarica

,

tumačenje snova

,

tumač snova

,

najčešći snovi

Snovi su nam u glavi svake noći, po desetak puta, no ne sjećamo ih se svih, a neki imaju i velikih problema s prisjećanjem bilo kojeg sna. No, ekipa u kanadskom Laboratoriju za snove i košmare odlučila je saznati koji su najčešći snovi kod oba spola, pa su proveli istraživanje na 28 tisuća ispitanika oba spola stara između 10 i 79 godina tijekom 11 godina.

Rezultati i nisu pretjerano iznenađujući: muškarci najčešće sanjaju o seksu, jer je tako reklo čak 85 posto ispitanika, dok je ženama najčešći san onaj u kojem ih netko proganja, što je reklo 83 posto ispitanica.

Zanimljivo, ova dva sna zajednička su spolovima, jer su i jedan i drugi na drugom mjestu najčešćih snova kod suprotnog spola - 78 posto muškaraca ima snove u kojima ih netko proganja, a 73 posto žena sanja i o seksu.

Žene često sanjaju i o kukcima, smrti i padanju ispita, dok muškarci imaju živopisne teme poput ubojstava, napada izvanzemaljaca i magičnim moćima.

Najnegativnije snove je većina ispitanika imala tijekom dvadesetih i tridesetih godina života, a prema podacima djevojčice češće sanjaju od dječaka. 

Ako ste nešto sanjali, a ne znate što znači, pročitajte tumačenje naše Sanjarice.

24.09.2012. 14:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh