« Život
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
DRAGA ...

Što muškarci zamjeraju svojim ženama

Muškarci često prigovaraju zbog ponašanja svoje drage, no kako to obično rade u društvu prijatelja, a ne u otvorenom razgovoru, malo je koristi ...

Draga, a da promijeniš ploču?
Draga, a da promijeniš ploču? (Shutterstock)
Više o

žene

,

brak

,

svađa

,

muškarci

Muškarci neke stvari svojim boljim polovicama teško opraštaju, štoviše, niti ne zaboravljaju, ali kako je alternativa otvorenom razgovoru svađa, obično završi na taj, potpuno nekonstruktivan način.

>> Muškarci se tijekom svađe emocionalno isključe, a žene nasrću >>

Stoga nije loše znati što im to najviše smeta, a na prvom mjestu je prljavo svađanje u kojem se vade sve pogreške iz povijesti, i stvarne i izmišljene. Muškarci za tako nešto jednostavno nemaju volje, pa obično stvar završava psovkom i lupanjem vrata. 

Druga stvar koju muškarci ne mogu podnijeti je pokroviteljski nastup, preciznije, ponašanje kao prema djetetu. Kad malo razmislite, nije to tako čudno - jedva su se otrgnuli od roditelja i postali samostalni, a sad ih se tretira na jednak način ...

>> Najčešći uzroci svađa u modernim vezama >>

Problemi bi se trebali rješavati unutar četiri zida, uobičajen je muški stav (iako nisu baš aktivni u rješavanju), pa kad problemi budu izloženi prijateljima ili kumovima (od strane ljepše polovice, naravno), muškarci se osjećaju ugroženo i izdano, pa nisu pretjerano kooperativni u takvim situacijama. 

>> Zbog čega se ne vrijedi svađati s partnerom >>

Za kraj, dvije stvari koje mogu lako biti zadnja kap koja će preliti čašu muškog strpljenja - nedostatak pohvala i isključivanje iz odluka. Kad nešto rade, muškarci očekuju da to bude viđeno i priznato, kao i da ih se pita za njihovo mišljenje o važnim odlukama. Ukoliko nema niti jednog niti drugog, nastaju veliki problemi ..

 

 

18.01.2015. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh