« Seks
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
MA DA?

Što muči milenijalce u ljubavi?

Netko bi rekao da je izbor blagoslov, no milenijalci ga smatraju svime, samo ne blagoslovom... Evo i zašto

Što ih muči?
Što ih muči? (Arhiva)
Više o

ljubav

,

seks

,

milenijalci

Svako vrijeme ima svoje generacije, a neke od novih su prilično zbunjene kad je u pitanju ljubav, a kamoli seks...

Milenijalcima nazivamo generacije rođene od 1980. do 2000. godine koje polako preuzimaju glavnu ulogu u svijetu. Vremena se mijenjaju brže, no ikada i ove generacije ljudi muče potpuno drugačiji problemi, pa tako i oni ljubavni.

"Za razliku od prethodnih generacija, milenijalci su odrasli u svijetu prepunom aplikacija za nalaženje partnera. Prošlo je vrijeme kada ste se jednostavno upoznavali i vjenčavali za nekog iz susjedstva. Milenijalci imaju toliko izbora što 'generaciji predodređenoj da ima sve' otežava pronalaženje partnera", poručuje terapeutkinja za parove Tara Griffith.

>> Milenijalci se boje seksa? >>

Najčešći ljubavni problemi koji danas muče one u 20-im i 30-im godinama, a definirali su ih psihoterapeuti,  mogu se svesti na ove tri stvari: 

Ima li netko bolji za mene? - milenijalci su žrtve "paralize donošenja odluka". Odrasli su u vrijeme informacija kada je potraga za pravim partnerom ili partnericom dostupna na bezbroj načina  zbog čega dolazi do paradoksa izbora, odnosno ekstremne anksioznosti i straha da će nešto propustiti i pogrešno odlučiti. 

>> Što Milenijalci žele od svojih pametnih telefona? >>

Što je smisao braka? - "Novim generacijama je vrlo prihvatljivo imati djecu, a da nisu u braku. Zbog toga mnogi od njih ne vide smisao braka, dok su drugi pak odrasli u obiteljima koje nisu funkcionirale te zbog toga ni sami ne žele u brak", smatra Griffith.

Što ova poruka znači? - primarni način komunikacije među milenijalcima nije razgovor u četiri oka, nego poruke, zbog čega su često "izgubljeni u prijevodu". "Ton interpretacije i sama namjera skrivena iza nekoliko riječi u najboljem je slučaju frustrirajuća, a u najgorem - katastrofalna. Mnogi moji klijenti sami sebe izluđuju pokušavajući smisliti savršen odgovor na poruku te na to troše previše vremena i energije.

>> Milenijalcima nije lako u životu >>

15.10.2021. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh