« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
PRIRODA

Što koristiti umjesto krema za sunčanje?

Bilo koje obalno područje, osobito ljeti kada su plaže prepune, ugroženo je, osobito u plitkim vodama gdje koncentracije krema za sunčanje mogu doseći relativno visoke razine

Želite li ih sačuvati?
Želite li ih sačuvati? (Arhiva)
Više o

koraljni grebeni

,

kreme za sunčanje

,

opasni sastojci

Iako možemo misliti da malo kreme za sunčanje koje koristimo na plaži (a dermatolozi kažu da rutinski nedovoljno koristimo kreme za sunčanje) ne može imati veliki utjecaj u usporedbi s prostranstvom oceana, Downsova studija pokazala je da je oksibenzon imao štetan utjecaj koji se može prikazati u omjeru kapljice koja utječe na prostor koji je velik kao šest i pol olimpijskih bazena.

"Bilo koje obalno područje, osobito ljeti kada su plaže prepune, ugroženo je, osobito u plitkim vodama gdje koncentracije krema za sunčanje mogu doseći relativno visoke razine", kaže Corinaldesi.

Umjesto da se namažete od glave do pete, stručnjaci predlažu traženje sjene i prekrivanje odjećom, a kremu koristite samo na manjim izloženim područjima kože.

>> Palau zabranjuje kreme za sunčanje da zaštiti koraljne grebene >>

Corinaldesi savjetuje ljudima da izbjegavaju proizvode koji sadrže oksibenzon, oktinoksat i oktokrilen. Također kaže da treba izbjegavati cinkov oksid nano veličine u mineralnim kremama za sunčanje, te preporučuje da potrošači kupuju kreme od neovisno testiranih marki.

08.08.2021. 12:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    08.08.2021. 16:00
    Prirodno nesto
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh