« Život
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
NIJE DOBRO

Što kad mrzite svoj posao?

Mnogi od nas se nevoljko vraćaju s godišnjih odmora. No, ako vam odlazak na posao predstavlja pravu borbu, pripazite na ove posljedice

Ono kad ga baš ne volite
Ono kad ga baš ne volite (Arhiva)
Više o

posao

,

mrzim posao

Kvaliteta sna

Mnogi ljudi 'prenose' stres iz svakodnevice u vrijeme kad se tijelo mora odmoriti. Moguće je da imate noćne more o poslu, ne možete zaspati jer razmišljate o tome što vas čeka sutradan. Ako vam posao ometa san, radi se o ozbiljnom problemu. Nedostatak sna onda utječe na smanjenu aktivost mozga i kreativnost, produktivnost, vid i pamćenje. Ulazite u začarani krug koji vas još više stresira. 

Ogroman utjecaj stresa

Stres se danas čini kao popratna pojava svakog posla ili bilo kakvog životnog iskustva. No, postoji velika razlika u normalnim razinama stresa i onima koji utječu na našu svakodnevicu - i fizičku i psihičku. Mala količina stresa može čak djelovati motivirajuće. Međutim, jasna je granica. Kod pretjeranog stresiranja dolazi do iznimnog umora, iritabilnosti, lošijeg imuniteta, slabijeg emocionalnog zdravlja. Radi se o stanju uzrkovanom otpuštanjem kemikalija i hormona pa tako smanjenje stresa odmah utječe na to kako se osjećamo. 

Razvoj bolesti

Nezadovoljstvo i stres vode do vidljivih, ozbiljnih posljedica. Veći je rizik za razvoj bolesti, ako ste kronično nezadovoljni. Ne samo da štetite imunološkom sustavu i stavljate se u rizik od manjih bolesti, već rastu šanse da razvijete bolesti krvožilnih puteva i srca, dijabetes, astmu, gastrointestinalne bolesti i ostale. 

Ubijeno mentalno zdravlje

Mlađe generacije su sve manje definirane poslom koji imaju, ali nezadovoljstvo poslom svejedno dovodi do smanjenog samopouzdanja i poimanja vlastite vrijednosti. Radite tolike sate negdje gdje niste sretni i bavite se onime čime ne želite. To svakako dolazi s cijenom za vaše mentalno zdravlje. Svatko od nas se osjeća loše ako ne iskorištavamo naše najjače profesionalne sposobnosti i ne dokazujemo si da možemo biti bolji.  

24.06.2020. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh