« Život
objavljeno prije 1 godinu
RASPEKMEZIT ĆEMO SE

Što je zajedničko dugim vezama?

Ako imate partnera koji je ljubazan i brižan znači da ćete imati veću razinu zadovoljstva u vezi

A tako vam malo treba...
A tako vam malo treba... (Arhiva)
Više o

ljubaznost

,

dugotrajne veze

Dugotrajne veze, one prave i čvrste, obično izazivaju zavist i ljubomoru kod osoba koje ih ne mogu nikako ostvariti, pa je pravo pitanje - kako to uspijeva?

Može li se introvertna osobnost povezati s ekstrovertnom? Koji astrološki znakovi odgovaraju jedan drugom? Volite li spavati u hladnoj sobi ili toploj sobi? Međutim, novo istraživanje pokazuje da je sreća u vezi ovisi o drugim stvarima.

Istraživanje sa Sveučilišta Michigen pokazuje da ako imate partnera koji je ljubazan i brižan znači da ćete imati veću razinu zadovoljstva u vezi. Iako možda sanjate o partneru koji je kompatibilan, čini se da je ljubaznost nešto što pomaže u vezi. 

Istraživači su razgovarali s 2 500 heteroseksualnih parova koji su u braku oko 20 godina. Neurotičar, partner koji je tjeskoban ili depresivan je nešto oko čega su ljudi zabrinuti. Manje su bili zabrinuti oko karakternih osobina kao što je ekstrovertnost, otvorenost i prihvaćenost.

Ako ništa drugo, znanstvenici potvrđuju da u vezi trebamo tražiti i druge stvari osim kompatibilnosti. Ljubaznost potiče dublju komunikaciju, a to je put prema izgradnji kvalitetne veze. Ovi parovi su bili jasni: ljubaznost nadmašuje kompatibilnost ako želite biti u vezi na dulje staze. 

Iako se uvijek zagovara izgradnja veza na čvrstim temeljima kao što supoštovanje, povjerenje i iskrenost očito je da bismo i ljubaznost trebali staviti na vrh popisa. S obzirom na sve veću stopu razvoda brakova. 

15.06.2019. 19:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh