« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
HE HE

Što je TikTok i zašto ga milijuni koriste za zabavu i opuštanje

TikTok je trenutno najpopularnija svjetska aplikacija, koja je 2018. godine zasjala na američkoj sceni

Snimite svoj Tik Tok video!
Snimite svoj Tik Tok video! (Huawei)
Više o

Tik Tok

,

Huawei nova 9 SE

U moru zabavnih aplikacija i raznih društvenih mreža vrlo je teško zasjesti na tron najpopularnijih aplikacija na svijetu. Prva aplikacija kojoj je to pošlo za rukom, sada već davne 2005. godine bila je Facebook. U 2008. godini pojavio se fenomen Instagrama dok je Snapchat u 2014. postavio rekordne brojke korištenja. Navedene aplikacije svojim korisnicima pružaju instant zabavu i opuštanje, ali i mogućnost informiranja te tako sadrže sve na jednom mjestu. Upravo iz tog razloga se činilo kako su društvene mreže dostigle svoj vrhunac.

Ipak, 2018. godine TikTok preuzima štafetu dok svijet multimedija doživljava osvježenje. TikTok je trenutno najpopularnija svjetska aplikacija, koja je 2018. godine zasjala na američkoj sceni, te je ubrzo nakon toga zavladala cijelim svijetom. Doznajte kako TikTok funkcionira, tko ga koristi, te kako uz pomoć pametnog telefona iskoristiti sav potencijal ove najbrže dosad rastuće aplikacije.

Fenomen TikToka

TikTok je besplatna društvena mreža dostupna svakome tko ima pristup internetu. Registracijom na TikTok korisnici dobivaju mogućnost kreiranja, dijeljenja te gledanja video sadržaja, iako za pregled videozapisa čak niti nije potrebna registracija. Korisnici TikToka objavljuju videozapise različitih tema poput glazbe, plesa, kuhanja, sporta, kućnih ljubimaca i slično. Iako generacija Z čini najveću korisničku bazu, TikTok je sve popularniji među ostalim generacijama korisnika i prelazi dobne barijere, a razlog tomu je vrlo jednostavan. TikTok služi za opuštanje. Odabirom željene vrste sadržaja putem tražilice, hashtagova ili jednostavnim scrollanjem kroz aplikaciju, možete uživati u videozapisima korisnika iz cijelog svijeta.

TikTok korisnicima pruža dvije opcije stvaranja videozapisa. Prva opcija je originalni format videozapisa u trajanju od 15 sekundi, gdje korisnikova kreativnost i mašta dolaze do izražaja, dok također postoji i dulji format videozapisa. Globalna zaluđenost TikToka leži upravo u tome što je video kratak, zabavan, te po završetku odmah počinje reprodukcija novog videozapise iz iste kategorije, što korisnika poziva na korištenje. Najbolje TikTok iskustvo korisnici će doživjeti preko mobitela, a Huawei se lansiranjem novog pametnog telefona pobrinuo da vaše TikTok iskustvo bude besprijekorno.

Neka se vaš video istakne!

Huawei je nedavno predstavio nova 9 SE, pametni telefon osmišljen kako bi potaknuo kreativnost svih generacija korisnika. Kompanija telefon opisuje idealnim za opuštanje i zabavu, pa su stoga i njegove karakteristike predodređene tome. Kako bi preuzeli TikTok, ali i ostale popularne aplikacije, dovoljno je upisati ključnu riječ u tražilicu AppGallery trgovine koja u nekoliko sekundi instalira aplikaciju na vaš uređaj.

Stvaranje TikTok sadržaja lakše je uz podršku dobre kamere, a nova 9 SE sadrži glavnu kameru od 108 MP koja stvara fotografije visoke rezolucije, čak i po mraku, pa će Super Night Shot značajka biti vaš najbolji prijatelj u nadolazećim ljetnim noćima. Osim glavne, nova 9 SE sadrži i prednju kameru od 16 MP, dubinsku kameru od 2 MP, te ultraširokokutnu kameru raspona od 112˚, idealnih za hvatanje cijelog društva u kadar na koncertu.

Drugačija perspektiva

Neke od funkcija zaslužnih za uspjeh TikToka su mogućnost razmjene videozapisa između korisnika, dupliciranje videa, te opcija umetanja svoje reakcije na snimku. Nova 9 SE sadrži kreativne vlog značajke koje olakšavaju stvaranje sadržaja. Svaki dobar TikToker cijenit će istovremeno snimanje prednjom i stražnjom kamerom uz neprimjetno prebacivanje pogleda s jedne na drugu, dok će Dual-View funkcija istovremeno snimiti scenu i vašu reakciju na nju, što je trenutno najpopularniji format videa na TikToku. Na kraju, pregled videa omogućen je na velikom 6,78 - inčnom FullView zaslonu koji pruža ugodno vizualno iskustvo.

Osim vizualnog iskustva, TikTok korisnicima pruža i audio iskustvo. Zbog kraćeg formata video sadržaja, popratna glazba igra veliku ulogu u tome kako će se vaš video svidjeti ostalim korisnicima. Osim široke palete glazbe dostupne unutar same aplikacije, korisnici rado koriste i glazbu iz vlastitog okruženja. Praznikom rada službeno je započela sezona roštiljanja i zabave, pa će se novi Huaweijev prijenosni zvučnik Sound Joy zasigurno naći na velikom broju partija. U suradnji s francuskim renomiranim proizvođačem zvuka Devialetom, možete uživati u omiljenoj glazbi putem Deezer i Tidal aplikacija dostupnih u AppGallery trgovini. Uz poticajno glazbeno okruženje, te mogućnosti nova 9 SE, niti jednom TikTokeru neće nedostajati inspiracije. Oni koji ipak preferiraju tišinu i vrijeme za sebe, glazbenu inspiraciju mogu doživjeti uparivanjem nova 9 SE s FreeBuds 4i bežičnim slušalicama, koje kupovinom nova 9 SE pametnog telefona do kraja svibnja dolaze na poklon.

Najbolji videozapisi su oni spontani, pa je bitno da uređaj uvijek nosite sa sobom, te da budete spremni na svaku situaciju. Kako bi nova 9 SE izdržala cjelodnevno korištenje, Huawei je u snažno kućište uređaja ugradio bateriju od 4.000 mAh. Štoviše, nova 9 SE dolazi s Huawei SuperCharge funkcijom koja će uređaj napuniti do 60% za samo 15 minuta, dok je za 100% napunjenosti baterije potrebno tek 36 minuta. Bilo da ste na velikom odmoru u školi, pauzi za ručak na poslu ili ste telefon zaboravili napuniti preko noći, možete se osloniti na nova 9 SE.

Razvoj tehnologije i pametnih telefona podignuo je digitalno izražavanje na novu razinu. Generacija Z se u tome odlično snalazi, dok i stariji lagano hvataju korak s vremenom. Iako nisu svi pobornici društvenih mreža, nova 9 SE je pametni telefon koji ispunjava sve kriterije dobrog pametnog telefona po pristupačnoj cijeni. Osim dobre kamere i brzog punjenja, telefon odskače svojim estetskim dizajnom. Tanko tijelo s velikim zaslonom obrubljeno je još tanjim rubovima, dok se tri različite boje staklene poleđine presijavaju pod blagim nagibom. Ako niste jedni od onih koji se vole isticati na društvenim mrežama, nova 9 SE svakako će se isticati gdje god se pojavili, no s obzirom na zavidne karakteristike AI četverostrukog sustava kamere, zašto ne biste probali zavladati društvenim mrežama?

Posebna pogodnost

Svi korisnici koji kupe Huawei nova 9 SE pametni telefon do 28. lipnja, ostvaruju pravo na besplatnu zaštitu zaslona u trajanju od 12 mjeseci. Zaslon pametnog telefona može se jednom zamijeniti besplatno, bez ikakvih dodatnih troškova. Besplatna zaštita vrijedi ako se zaslon mobitela slomi zbog nesreće (npr. udarca, pada ili pritiska). 

16.05.2022. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh