« Seks
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
LEPTIRIĆI

Što je potrebno da bi se sačuvala strast u vezi

Kad prođe zaljubljenost, a to se događa gotovo u svim vezama, nastupa rutina nakon koje dolazi nezadovoljstvo ... pa evo kako se učinkovito boriti protiv toga

Strast se može zadržati
Strast se može zadržati (Arhiva)
Više o

zaljubljenost

,

seks

,

veze

,

dobar seks

,

dugotrajne veze

Rutina je ono što ubija brak, a najgora je seksualna rutina koja polako, ali sigurno podriva seksualni život i čini ga sve rjeđim i lošijim. Stoga nije loše poslušati savjete temeljene na velikom istraživanju o seksualnom zadovoljstvu koje je obuhvatilo čak 40 tisuća parova.

Naravno, govorimo o dugotrajnim vezama, pa su svi ispitanici bili zajedno najmanje tri godine. Rezultati su, blago rečeno, porazni jer je čak 83 posto njih izjavilo kako je seksom u vezi bilo zadovoljno samo prvih šest mjeseci. 

Trenutna razina zadovoljstva bila je sljedeća - 55 posto žena i 43 posto muškaraca misle kako im je seks zadovoljavajuć, 27 posto žena i 41 posto muškaraca nije bilo zadovoljno, dok su ostali biti neutralni.

Koja je razlika između parova čija je strast nestala i onih koji je još održavaju? Kao prvo, oni zadovoljni, seks prakticiraju češće, a on i traje duže. No, i vrste seksualnih igrica, kojima se parovi bave, utječu na zadovoljstvo.

Tako su parovi koji češće prakticiraju oralni seks, oni koji su strastveniji i zadovoljniji. Spolno ispunjeniji parovi su također više komunikativni u krevetu, a više se i bave postavljanjem ugođaja za seks, koji stvaraju odgovarajuća glazba i paljenje svijeća. 

Na kraju, parovi koji su uspjeli održati strast u svojoj vezi, su i oni koji više čitaju seksualne priručnike te razne časopise sa seksualnim savjetima. 

Naravno, i postizanje orgazma je vrlo bitno, jer bez njega, izostaje i zadovoljstvo. Upravo je to jedan od razloga zašto je oralni seks u korelaciji s ukupnim seksualnim zadovoljstvom, jer on pomaže ženama da lakše postignu orgazam. Istraživanje je također istaknulo mušku potrebu da se osjećaju poželjno, što znači da pripadnice ljepšeg spola nisu jedine koje vole slušati komplimente i pohvale pa ne zaboravite i na to.

26.02.2016. 22:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh