« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
OVAAJ...

Što je ljudima važno kod liječnika?

Dosta Amerikanaca vjeruje da je lakše naći dobru ženu nego dobrog liječnika, a vjerujemo da će se i dobar dio Hrvata složiti s time

Liječnici bi se trebali zamisliti
Liječnici bi se trebali zamisliti (Shutterstock)
Više o

liječnici

,

pacijenti

,

odnos prema pacijentima

,

obiteljski liječnik

Liječnici su u cijelom svijetu povlaštena kasta koja uživa u svom statusu polubogova, ma kakvi oni bili kao profesionalci. Zato i ne čudi da je 78 posto ispitanika u istraživanju provedenom u SAD reklo da im je važniji dobar odnos s liječnikom od njegovih referenci.

Preko dvije tisuće ispitanika dalo je različite odgovore, pa je tako 21 posto njih izuzetno zadovoljno svojim liječnikom, dok njih 31 posto nije niti najmanje zadovoljno. 

Mlađe osobe bi željele da ih je liječnik ženskog spola, dok starije vole upravo obrnuto, dok je kod mlađih žena, do 34 godine, čak tri četvrtine izjavilo da bi radije posjećivale ženskog liječnika. 

Pacijentima je vrlo važno i koliko im vremena liječnik posvećuje, tako da je preko dvije trećine ispitanika reklo da bi voljeli da liječnik provodi više vremena s njima i da prilikom pregleda manje koristi tehnologiju nego da koristi vrhunsku tehnologiju i ima kraće preglede.

 

27.11.2012. 20:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh