« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
ZNA SE :)

Što je gore - alkohol ili marihuana?

Zbog konzumacije alkohola mozak proizvodi manje bijele i sive tvarikoje su ključne za njegovo funkcioniranje i zdravlje

Trava ne mijenja mozak, kažu...
Trava ne mijenja mozak, kažu... (Arhiva)
Više o

marihuana

,

alkohol

,

mozak

Marihuana je već desetljećima tema koja se povremeno vraća na naslovnice, a u zadnje vrijeme najčešće kao vijest o legalizaciji u određenoj zemlji, unatoč velikom broju ljudi koji je smatraju jednako štetnom kao i ostale opijate.

Zagovornicima legalizacije marihuane glavni je argument da je ona puno sigurnija za konzumaciju od alkohola. Znanstvenici sa Sveučilišta Colorado-Boulder također se slažu s tom tvrdnjom i svoj stav potkrepljuju dokazima. 

Proveli su istraživanje na nekoliko stotina tinejdžera i odraslih te otkrili da zbog konzumacije alkohola mozak proizvodi manje bijele i sive tvari koje su ključne za njegovo funkcioniranje i zdravlje.

Ovo je loša vijest za bivše alkoholičare i sve one koji imaju problema s alkoholom. S druge strane, nije pronađena nikakva veza između marihuane i strukturalnih promjena na mozgu

Potrebne su još brojne studije kako bismo utvridli kako marihuana utječe na mozak i općenito na organizam, no sigurni smo da izaziva manje štete od alkohola, poručuje koautor ovog istraživanja Kent Hutchison za Medical News Today.

Za svaki slučaj, izbjegavajte alkohol... :)

16.02.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh