« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
MUKE PO UČENICIMA

Što je bilo najgore na državnoj maturi

Državnu maturu polagalo je nešto više od 39 tisuća učenika - stopostotni rezultat na ispitima ostvarilo je njih 77, a pozitivnu ocjenu nije ostvarilo 215 pristupnika

Kakvi su rezultati državne mature
Kakvi su rezultati državne mature (Arhiva)
Više o

državna matura

,

rezultati

,

najbolji rezultati

,

najgori rezultati

Državna matura već godinama frustrira učenike na razne načine, a odmah nakon polaganja mediji su puni njihovih ogorčenih pisama. No, kad se sve zajedno pogleda na kraju kad se objave rezultati, velikih iznenađenja zapravo nema. 

Bilo je 39167 pristupnika ispitima, od čega 13597 učenika gimnazija, 18238 učenika strukovnih škola i 7332 ostalih pristupnika. Ispite državne mature je uz prilagodbu ispitne tehnologije pisalo 428 pristupnika.

Državnu maturu položilo je 13382 učenika gimnazijskih programa, 215 učenika nije ostvarilo pozitivnu ocjenu na ispitima državne mature, a od toga njih četiri nije položilo dva obvezna ispita, a ostalih 211 po jedan obvezni ispit. Najviše je negativnih ocjena bilo iz matematike - njih 153, potom iz engleskog (36) i hrvatskog (27), iz grčkog su bile dvije, a latinskog jedna negativna ocjena.

Broj pristupnika koji su ostvarili stopostotni rezultat bio je 77 - na višoj razini iz matematike njih 54 je imalo taj rezultat, a na osnovnoj razini tri pristupnika. Iz fizike je devet pristupnika stopostotno riješilo ispite, iz psihologije njih pet, osnovne razine engleskog tri (na višoj razini iz tog predmeta jedan), te po jedan pristupnik na osnovnoj razini njemačkog i informatike.

15.07.2014. 07:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh