« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
DA?!

Što garantirano spušta kolesterol

Visok kolesterol je jedna od bolesti današnjice s kojima se moramo uhvatiti u koštac, no dobro je to što imamo saveznika....

Recept protiv visokog kolesterola
Recept protiv visokog kolesterola (Arhiva)
Više o

sok od naranče

,

kolesterol

,

snižavanje kolesterola

Kolesterol je jedna od stvari na koju stalno trebate paziti - iako je određena količina kolesterola potrebna tijelu za izgradnju stanica, previše kolesterola može dovesti do srčanih problema.

Najčešći problem uzrokovan viškom kolesterola je začepljenje krvnih žila. Iako visok kolesterol nekada može biti povezan s genetikom, postoje neke promjene koje možete napraviti u prehrani, koje mogu pomoći.

Naime, nutricionistica Lauren Manaker, kaže kako je najbolje piće za snižavanje kolesterola stopostotni sok od naranče. Naime, sok od naranče, bez dodanog šećera, općenito je dobar za zdravlje jer je pun korisnih nutrijenata.

"Sok od naranče prirodno je sladak te nema masnoća ni natrija, a pun je vitamina i minerala", kaže Manaker i dodaje: "Podaci pokazuju da je konzumiranje soka od naranče povezano sa smanjenjem kolesterola, a moguće je da je povezano i s rastom dobre vrste kolesterola",

Ukratko - iscijedite si sok!

10.01.2022. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    10.01.2022. 19:59
    Sok od narance zakon
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh