« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
POVRATAK U BUDUĆNOST

Što danas rade zvijezde 80-ih?

Kako izgledaju i čime se bave glumci čije su karijere vrtoglave počele u serijama i filmovima 80-ih godina?

Povratak u budućnost
Povratak u budućnost (Wikipedia/Getty Images)
Više o

Michael J. Fox

,

Mary Kate i Ashley Olsen

,

Christopher Lloyd

,

Pipi Duga Čarapa

,

80-te

,

kiwi

,

Dynamo Dresden

,

izbacivanje iz kupa

,

Klizački klub Medo

Sjećate se serija "Full House" i "Roseanne"? Koliko ste puta pogledali film "Povratak u budućnost"? Radi se o serijama i filmovima 80-ih koji su lansirali niz novih zvijezda za kojima su žudjele tinejdžerke i koje su doživjele na stotine repriza na malim ekranima. Vrijeme je da ih se prisjetimo i pogledamo kako danas izgledaju i čime se bave.

Michael J. Fox
Dečki su željeli putovati kroz vrijeme kao Marty McFly, a djevojke nisu mogle skinuti pogled s glavne zvijezde Michaela J. Foxa.  Film "Povratak u budućnost" postao je pravi hit na kino blagajnama te su snimljena i dva nastavka. Fox je ostvario uspješne uloge i u filmovima "Mladi vukodlak" i "Tajna mog uspjeha", ali je krajem 90-ih njegova karijera krenula drugačijim smjerom kad je saznao da boluje od Parkinsonove bolesti. Nakon što je četiri sezone glumio u seriji "Spin City", odlučio se u potpunosti posvetiti obitelji i širenju saznanja o Parkinsonovoj bolesti.

Fox i Lloyd

Christopher Lloyd
Ludi znanstvenik iz "Povratka u budućnost" ove se godine u kina vratio u spektaklu "Piranha 3D". Iako je glumio u velikom broju filmova, najveći uspjeh postigao je upravo u ulozi Dr. Browna. Međutim, Lloyd u 72. godini života i dalje ne razmišlja o mirovini te će se pojaviti u čak osam filmova koji bi se u kinima trebali prikazivati između 2010. i 2012. Najzanimljiviji od njih je "The Witches of Oz 3D" u kojem Lloyd glumi čarobnjaka iz Oza.

Povratak u budućnost

Pipi Duga Čarapa
Pustolovine Pipi Duge Čarape poznate su nam iz knjiga Astrid Lindgren, crtića, ali i prekrasnih dječjih filmova u kojima je ulogu Pipi tumačila mlada Šveđanka Inger Nilsson. Danas 51-godišnja Nilsson nikada se nije uspjela riješiti titule dječje zvijezde zbog čega je odlučila prekinuti filmski karijeru i započeti školovanje za sekretaricu. Stanuje u Stockholmu gdje radi kao sekretarica u jednoj liječničkoj ambulanti.

Pipi Duga Čarapa

Bračne vode
Love and marriage, love and marriage... Serija "Bračne vode" na male ekrane je stigla 1987., emitirala se deset dugih godina i doživjela 11. sezona. Većina i danas prepoznaje članove obitelji  Bundy (Al, Peggy, Kelly i Bud). Edward O'Neill je ulogu Ala tumačio 259 puta, a glumom se počeo baviti sasvim slučajno - prvo je radio kao konobar, trgovac rabljenim automobilima i učitelj. Danas uspješno glumi u seriji "Moderna obitelj". Njegova žena iz "Bračnih voda", Katey Sagal, nakon završetka snimanja nije ostvarila zapaženije TV nastupe.

Bračne vode

Puna kuća / Full House
Samohrani otac, troje djece i dva strica, glavni su likovi serije "Puna kuća" koje je trajala osam sezona. Ulogu Michelle Tanner glumile su blizanke Mary-Kate i Ashley Olsen (na slici) koje su na početku snimanja imale devet mjeseci. Candace Cameron, odnosno D.J. Tanner, karijeru je nastavila u manjim filmovima, dok se Jodie Sweetin (Steph Tanner) po završetku snimanja vratila u školske klupe.

Sestre Olsen

Roseanne
Otac Dan, majka Roseanne i djeca Becky, Darlene i D.J. glavni su junaci američke humorističke serije koja je postala uspješna i u Europi. Komičarka Roseanne Barr pokrenula je nekoliko vlastitih projekata i emisija (The Roseanne Barr Show, Little Rosie, The Roseanne Show, The Real Roseanne Show), a 2008. je sudjelovala u Big Brotheru. John Goodman ostvario je zapaženu filmsku karijeru te osvojio dvije prestižne nagrade - Golden Globe i Emmy. 

Roseanne

26.10.2010. 16:45:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    26.10.2010. 20:09
    dobre serije, ali su ih ubili reprizama na RTL-u
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh