« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NAJUNOSNIJA SLAVNA OSOBA

Michael Jackson i mrtav zarađuje milijune

Iznenadna smrt pop zvijezde Michaela Jacksona rastužila je milijune njegovih obožavatelja diljem svijeta, ali ih je i potaknula na kupnju njegove glazbe

Michael Jackson
Michael Jackson (Getty Images)
Više o

Michael Jackson

,

smrt

,

zarada

Pokojni Jackson "zaradio" je u proteklih godinu dana ukupno 275 milijuna dolara, više nego preostalih dvanaest mrtvih slavnih osoba na Forbesovoj listi zajedno. "Prvo mjesto Jacksona na popisu nije iznenađenje s obzirom na činjenicu da je njegova smrt diljem svijeta obnovila zanimanje za njegovu glazbu", rekla je novinarka Forbesa Lacey Rose, prenosi Reuters.

Jackson je umro u lipnju 2009. u svom domu u Los Angelesu, ostavivši iza sebe troje djece i dugove od 500 milijuna dolara. Na drugom mjestu popisa nalazi se Elvis Presley sa zarađenih 60 milijuna dolara, a treći je britanski pisac J.R.R. Tolkien, autor trilogije "Gospodar prstenova", koji je zaradio 50 milijuna dolara.

Četvrti na popisu je kreator Charlie Browna i Snoopyja Charles Schultz, a peti bivši Beatle John Lennon. Forbes je priopćio da se na popisu nalaze slavne osobe koje su postumno zaradile najmanje 5 milijuna dolara u razdoblju od listopada 2009. do listopada 2010. (hina/metro-portal)

26.10.2010. 08:05:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh