« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana
SAVJETI :)

Što bi tlakaši trebali piti po vrućinama

Ako vam je dijagnosticiran visok krvni tlak, vjerojatno vam je liječnik zacrtao plan prehrane

Imate li problem?
Imate li problem? (Arhiva)
Više o

vrućine

,

visok tlak

,

tlak

Dok se opterećujete hranom zdravom za srce poput voća, povrća, cjelovitih žitarica i mahunarki, ne zaboravite da su i vaša dnevna pića važna za krvni tlak.

Sok od cikle - cikla (i njezin sok) je izvrstan izbor za vaše srce. Sok od cikle sadrži nitrate, tvari koje šire krvne žile, omogućujući nesmetan protok krvi. U studiji iz 2014., provedenoj u časopisu Hypertension, 68 ispitanika koji su dva tjedna pili sok od cikle snizili su krvni tlak.

Sok od nara - sok od nara je superheroj je za zdravlje srca. Zbog visokih razina kalija i antioksidansa, pomaže pri snižavanju krvnog tlaka. Dvije odvojene studije ispitivale su učinke soka od nara na krvni tlak. Jedna iz 2011. zaključila je da redovito pijenje soka može smanjiti sistolički krvni tlak, dok je jedna iz 2017. otkrila da se i sistolički i dijastolički krvni tlak smanjuju redovitim pijenjem.

Voda - iako možda nije najuzbudljiviji napitak, voda je naš najbolji izbor za regulaciju krvnog tlaka. Za početak, to je piće bez šećera, masti i kalorija koje neće ometati vaše prehrambene ciljeve. A tu su i nevjerojatni dokazi da hidracija, ili njen nedostatak, može značajno utjecati na krvni tlak. Istraživanja pokazuju da, kada je ravnoteža tekućine u tijelu poremećena, to može izazvati probleme s krvnim tlakom, uzrokujući njegovo povećanje ili dramatično smanjenje.

Zeleni čaj - svaj napitak ima antioksidativni učinak koji bi vam mogao pomoći u snižavanju krvnog tlaka. Analiza pet kliničkih ispitivanja iz 2020. pokazala je da redovito pijenje zelenog čaja rezultira sniženim sistoličkim i dijastoličkim krvnim tlakom, piše portal Eatthis.

29.07.2022. 13:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    29.07.2022. 14:16
    Vodu najbolje
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh