« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
ZIMSKO VRIJEME

Stižu orkanski vjetrovi, minusi i snijeg

Zima je odlučila stići prilično naglo, tj. preko noći, jer bi već u petak ujutro trebalo biti prilično hladno i padati snijeg

Hoće li nas stvarno zamesti snijeg?
Hoće li nas stvarno zamesti snijeg? (Metro)
Više o

snijeg

,

vrijeme

,

prognoza vremena

,

prognoza za vikend

Zima stiže s niskim temperaturama, orkanskim udarima vjetra i mećavama koje će stvoriti nanose snijega, tvrde prognostičari, i to već u petak ujutro. 

Kako kaže Hidrometeorološki zavod, u petak će biti oblačno s kišom, na Jadranu i obilnijim pljuskovima s grmljavinom. U unutrašnjosti kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, već ujutro u Gorskom kotaru i zapadnim krajevima, a do sredine dana i u većini kopnenih krajeva. Očekuje se stvaranje snježnog pokrivača uglavnom od 10 do 15 cm, a u gorskim krajevima ponegdje i više od 40 cm.

Mjestimice će biti moguće i snježne mećave jer će puhati jak, na udare i olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će jaka i olujna, sredinom dana i poslijepodne na udare i orkanska bura, a može biti i snijega nošenog burom. Na južnom Jadranu jako i olujno jugo. Sve hladnije, u unutrašnjosti od -1 do 4, na sjevernom Jadranu od 2 do 7, a u Dalmaciji između 8 i 13 C.st. 

Vikend bi trebao donijeti prestanak padalina, ali uz jak vjetar i niske temperature, a snijeg možemo očekivati ponovno u ponedjeljak. 

23.01.2014. 15:46:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh