« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
WTF?!

Hoće li Vlada zamrznuti drugi mirovinski stup?

Vlada odlučuje o pitanju uplata u drugi mirovinski stup i to će učiniti vrlo brzo jer se u veljači mora dovršiti rebalans proračuna

Što će biti s drugim stupom?
Što će biti s drugim stupom? (Arhiva)
Više o

Vlada

,

mirovine

,

drugi mirovinski stup

Vlada odlučuje o tome, a ne ministar, kazao je Linić na upit novinara što se može očekivati u vezi s drugim mirovinskim stupom.

'Razne su mogućnosti, a što će Vlada odlučiti vidjet će se vrlo brzo, jer želimou veljači dovršiti rad na rebalansu kako bi Europskoj komisiji odgovorili koji su to rezultati kratkoročnih i dugoročnih mjera koje je Vlada krajem prošle godine utvrdila. Prema tome, koje će politike Vlade biti, ipak su politike Vlade', izjavio je ministar Linić.

Ministar Linić je nedavno izjavio kako će Vlada nastojati naći rješenje za proračunski deficit da se ne zadire u mirovinske fondove te da je Vlada sklona da fondovi počnu svoja sredstva usmjeravati u investicije.

Naša je obveza da kontroliramo deficit i u toj borbi sve su opcije moguće, rekao je prije desetak dana Linić odgovarajući na upit da li ipak postoji mogućnost zamrzavanja uplata u drugi mirovinski stup.

U međuvremenu, Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) je otvorenim pismom pozvao ministra financija da odmah ukine postojeći model drugog mirovinskog stupa, jer je štetan za državu, radnike i umirovljenike.

SUH zagovara hitno ukidanje postojećeg modela drugog stupa, povrat akumuliranih sredstava od blizu 58 milijardi kuna u prvi javni mirovinski stup, te postupno uvođenje profesionalnog modela mirovinske štednje doprinosima zaposlenih i poslodavaca, odnosno dobrovoljnog stupa po ugledu na većinu europskih zemalja.

23.01.2014. 14:49:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    peder
    24.01.2014. 08:20
    pederi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh