« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina
SAZNAJEMO

Stižu dva nova dizajnerska monitora iz AOC-a

AOC lansira dva nova monitora s vrhunskim dizajnom kojeg potpisuje prestižan Studio F. A. Porsche

AOC + Porsche Design = savršenstvo
AOC + Porsche Design = savršenstvo (AOC)
Više o

AOC

,

monitori

Dizajn Studio F. A. Porsche sinonim je za sofisticirani, profinjeni dizajn proizvoda diljem svijeta. Stručnjak za monitore AOC najavljuje dva nova monitora dizajnirana od strane ove svjetski poznate dizajnerske agencije: U32U1 vrhunski poslovni monitor nagrađen prestinom Red Dot Design nagradom, veličine 31,5 inča (80 cm) s 4K rezolucijom i VESA DisplayHDR600 te Q27T1, QHD monitor veličine 27 inča (68,6 cm) namijenjenog kućnim korisnicima.

AOC U32U1 - nagrađeni dizajn za profesionalnu uporabu

Prvi pogled na U32U1 model otkriva izvanredan dizajn nagrađen prestižnom Red Dot Design nagradom, a kojeg potpisuje jedan od najpoznatijih dizajnerskih studija, Studio F. A. Porsche.

S promjenom percepcije rada i privatnog života, korisnici sve više dovode u pitanje strogu podjelu proizvoda usmjerenih na profesionalnu i osobnu upotrebu. Dizajn U32U1 modela to i odražava. Upravo taj model ciljano je dizajniran za korisnike s visokim estetskim zahtjevima i oslanja se na trendove u klasičnom dizajnu namještaja. Postolje u obliku cjevastog tronošca stvara vizualnu lakoću i omogućuje mu da se ističe u bilo kojem okruženju i kontekstu korištenja.

Monitor se ističe i drugim vrhunskim dizajnerskim značajkama: četiri strane skoro bez okvira, tanak i nagibni monitor nalazi se na sjajnom metalnom tronošcu, koji je podesiv po visini do 120 mm. Aluminijska stražnja ploča sa zaobljenim kutovima, u kojoj se nalaze kabeli, stvara fini kontrast tamno sivom stražnjem pokrovu. Prava funkcionalna novost je ta da ova ploča ostaje u istom položaju kada se monitor zakrene u portretni položaj (pivot funkcija) tako da kabeli ostaju na istom mjestu. Za povećanu fleksibilnost, monitor dolazi i s VESA stalkom za montažu na zidne nosače.

Izvrsne performanse za profesionalne zahtjeve

Ekstra veliki IPS zaslon od 31,5 inča (80 cm) dolazi sa sjajnom 4K / UHD rezolucijom (3840 x 2160 piksela). Zahvaljujući usklađenosti s VESA Display HDR600 i HDR 10 standardima, monitor omogućuje 10-bitnu dubinu boje koja rezultira u prikazu čak 1,07 milijardi boja. Slike sjaje impresivnim kontrastom, a boje se kreću od luminiscentne bijele do najdublje crne. Zaslon pokriva 90 posto DCI-P3 prostora boja, što ga čini idealnim izborom za video i fotografske profesionalce i entuzijaste, kao i za dizajnere.

Dobro povezan s USB-C priključkom

Osim uobičajenih HDMI 1.4 i DisplayPort 1.2 ulaza, ovaj monitor ima i HDMI 2.0 kao i USB-C priključak i USB 3.1. USB-C priključak omogućuje i povezivanje s DisplayPort kabelom za prijenos čak i video signala visoke rezolucije s prijenosnog računala ili drugog računala. USB napajanje može istovremeno puniti bateriju prijenosnog računala do 65 W, a USB 3.1 osigurava brzi prijenos podataka.

AOC 27T1 - Vizionarska asimetrija

Asimetrično postolje Q27T1 modela nastavlja dizajnerski smjer svojih prethodnika. Ne samo da impresionira svojim prepoznatljivim dizajnom nego i iznenađuje načinom na koji logički slijedi raspodjelu sile unutar monitora kako bi se savršeno uravnotežila težina monitora. Trostrani zaslon bez okvira skriva plastični okvir s lijeve i desne strane kako bi ga učinio istinski bez okvira. Donji okvir je ukrašen sjajnim sjajem, dok matirana zakrivljena pozadina naglašava čist dizajn monitora. Čist izgled postolja je popraćen i na poleđini, gdje su I / O portovi skriveni poklopcem, sa samo malim otvorom za odlazne kabele, čime se doprinosi ukupnom elegantnom izgledu Q27T1 modela.

Jednako uvjerljive tehničke vrijednosti

27-inčni AOC Q27T1 ima IPS panel koji osigurava izvrsno iskustvo gledanja zahvaljujući Quad HD rezoluciji od 2560 x 1440 piksela. IPS tehnologija također pruža široke kutove gledanja i izvrsnu reprodukciju boja. Q27T1, prvi model u AOC-ovoj novoj liniji monitora T1, nudi široku paletu boja, pokrivajući 90 posto NTSC prostora boja. Njegova dva HDMI-ja i jedan DisplayPort ulaz znače da se monitor može povezati s raznim uređajima, uključujući stolna računala, prijenosna računala, Blu-ray uređaje i igraće konzole.

"Savršena kombinacija vrhunske tehnologije i izvanrednog dizajna je to što čini naše nove monitore razvijenim u suradnji sa Studiom F. A. Porsche zaista posebnim", rekao Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovnog upravljanja za Europu. "Nakon velikog uspjeha naših prvih zajednički proizvedenih monitora prije dvije godine, oduševljeni smo što sada možemo predstaviti još dva modela koja se također ističu svojim iznimnim dizajnom."

"U AOC-u pronašli smo savršenog partnera koji ne samo da dijeli već i poboljšava našu težnju za sofisticiranim i profinjenim dizajnom. Uzajamno razumijevanje kvalitete i izvedbe omogućuje nam stvaranje vrhunskih proizvoda koji zadovoljavaju najviše tehničke i estetske standarde ", rekao je Christian Schwamkrug, direktor dizajna u Studio F. A. Porsche.

AOC-ov Q27T1 bit će dostupan u srpnju 2019. po preporučenoj maloprodajnoj cijenu od 2.299 kuna (bez PDV-a), dok će U32U1 model biti dostupan nešto kasnije ove godine.

11.04.2019. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh