« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Sting i kolege pomažu Tibetu

Uoči otvaranja OI izlazi CD potpore Tibetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Olimpijske igre

,

Tibet

,

Dalaj Lama

,

Moby

,

Alanis Morissette

,

Sting

,

Suzanne Vega

Sting, Suzanne Vega i mnogi drugi svjetski poznati glazbenici snimili su CD u znak potpore protibetanskom pokretu, koji bi se trebao naći u prodaji uoči početka Olimpijskih igara u Pekingu, izvijestila je u utorak Međunarodna kampanja za Tibet.

Na CD-u "Pjesme za Tibet", među ostalim će se izvođačima naći Moby i Alanis Morissette. "Ovaj će album sigurno privući pozornost na važnost tibetanskog pitanja, na važnost Tibeta, njegova kulturnog bogatstva i na krizu s kojom je njegovo stanovništvo danas suočeno", izjavio je jedan od sudionika projekta, Michael Wohl.

CD će se od moći 'skinuti' s internetskih stranica 5. kolovoza, samo tri dana prije svečanog otvaranja OI u Pekingu, a u trgovinama će se moći kupiti predstojeći tjedan.

Wohl, iz Zaklade za umjetnost i mir, koja podupire Dalaj-lamu, izvijestio je kako datum puštanja CD-a u prodaju nije slučajan. "Željeli smo izraziti potporu tibetanskom narodu, u trenutku kada će sve oči našeg planeta biti uprte prema Kini", objasnio je. Na nosaču zvuka naći će se već poznate pjesme, nove pjesme i njihove obrade.  (HINA)

22.07.2008. 22:02:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh