« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
KONAČNO!

Stigli službeni rezultati, Milanoviću sutra mandat za sastavljanje vlade

Kukuriku koalicija koju čine SDP, HNS, IDS i HSU sutra ujutro će za mandatara vlade Josipoviću predložiti čelnika SDP-a Zorana Milanovića

Fotografija vijesti
Više o

Zoran Milanović

,

Državno izborno povjerenstvo

,

Ivo Josipović

,

Kukuriku koalicija

Večeras je predsjednik DIP-a Branko Hrvatin predsjedniku Republike Ivi Josipoviću uručio službene i konačne rezultate parlamentarnih izbora, javlja Hina.

Službeni su rezultati potvrdili odnos snaga utvrđen ranijim rezultatima, gdje je pobjedu na izborima odnijela Kukuriku koalicija s osvojenih 80 mandata, zbog čega dobivaju pravo da predsjedniku predlože mandatara nove vlade.

Predsjednik Republike čestitao je predsjedniku DIP-a na uspješno obavljenom poslu.

Službeni rezultati objavljeni su i na DIP-ovim stranicama (www.izbori.hr) nakon što je danas Ustavni sud objavio da je okončan postupak izbora zastupnika u 7. saziv Hrvatskoga sabora.

Ti se rezultati ne razlikuju od ranije objavljenih potpunih rezultata po kojima je Kukuriku koalicija osvojila 80 mandata čime je osigurala dovoljno zastupničkih mjesta za predlaganje mandatara vlade.

Kukuriku koalicija koju čine SDP, HNS, IDS i HSU sutra ujutro će za mandatara vlade Josipoviću predložiti čelnika SDP-a Zorana Milanovića.

13.12.2011. 20:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh