« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
PRIPAZITE :)

Štetna kozmetika koju treba izbjegavati

Kozmetički proizvodi koji se koriste za njegu kose sadrže oko 15 potencijalnih iritansa, a najpopularniji iritans je natrij lauril sulfat koji je zaslužan za pjenjenje

Pazite li što stavljate na lice?
Pazite li što stavljate na lice? (Arhiva)
Više o

kozmetika

,

parabeni

Ono što ljudi često zaboravljaju je da proizvodi koje stavljaju na svoju kožu brzo ulaze u krvotok i talože se u njihovom tijelu, a kozmetički proizvodi sadrže supstance koje narušavaju ravnotežu organizma, što dovodi do velikih problema.

Savjeti za kupnju

Prije kupnje kozmetičkih proizvoda svakako treba obratiti pažnju na sastojke i rok trajanja kozmetike. Kao primjer navodi se vlasište koje je apsorptivni organ, a znanstveno je dokazano kako pojedini sastojci iz kozmetičkih proizvoda mogu izazvati iritacije.

Kozmetički proizvodi koji se koriste za njegu kose sadrže oko 15 potencijalnih iritansa, a najpopularniji iritans je natrij lauril sulfat koji je zaslužan za pjenjenje, a koji se dodaje i za bolje pranje te odmašćivanje vlasišta. Upravo taj sastojak je zaslužan za osjećaj pečenja i iritaciju vlasišta.

Lista zabranjenih proizvoda

Ipak taj sastojak nije na listi zabranjenih, a osim njega u šampone se dodaje EDTA, sastojak koji omogućuje bolje prodiranje aktivnih sastojaka i omekšava kosu. Kada osoba boji kosu udiše sastojke i amonijake koji dovode do iritacije dišnog sustava.

Ono što je već veliki korak kod upotrebe tih kozmetičkih proizvoda je smanjenje korištenja istih. Pripazite i na sastav parfema iz proizvoda koje koristite jer mogu izazvati glavobolje.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
30.06.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh