Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2018. 09:01:00
PRIPAZITE :)

Štetna kozmetika koju treba izbjegavati

Kozmetički proizvodi koji se koriste za njegu kose sadrže oko 15 potencijalnih iritansa, a najpopularniji iritans je natrij lauril sulfat koji je zaslužan za pjenjenje

Pazite li što stavljate na lice?
Pazite li što stavljate na lice? (Arhiva)

Ono što ljudi često zaboravljaju je da proizvodi koje stavljaju na svoju kožu brzo ulaze u krvotok i talože se u njihovom tijelu, a kozmetički proizvodi sadrže supstance koje narušavaju ravnotežu organizma, što dovodi do velikih problema.

Savjeti za kupnju

Prije kupnje kozmetičkih proizvoda svakako treba obratiti pažnju na sastojke i rok trajanja kozmetike. Kao primjer navodi se vlasište koje je apsorptivni organ, a znanstveno je dokazano kako pojedini sastojci iz kozmetičkih proizvoda mogu izazvati iritacije.

Kozmetički proizvodi koji se koriste za njegu kose sadrže oko 15 potencijalnih iritansa, a najpopularniji iritans je natrij lauril sulfat koji je zaslužan za pjenjenje, a koji se dodaje i za bolje pranje te odmašćivanje vlasišta. Upravo taj sastojak je zaslužan za osjećaj pečenja i iritaciju vlasišta.

Lista zabranjenih proizvoda

Ipak taj sastojak nije na listi zabranjenih, a osim njega u šampone se dodaje EDTA, sastojak koji omogućuje bolje prodiranje aktivnih sastojaka i omekšava kosu. Kada osoba boji kosu udiše sastojke i amonijake koji dovode do iritacije dišnog sustava.

Ono što je već veliki korak kod upotrebe tih kozmetičkih proizvoda je smanjenje korištenja istih. Pripazite i na sastav parfema iz proizvoda koje koristite jer mogu izazvati glavobolje.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
30.06.2018. 09:01:00
http://metro-portal.hr/stetna-kozmetika-koju-treba-izbjegavati/112993/