« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
MA KAKVA LJUBOMORA

Stazić: HDZ ne volim, a ne znam ni nikog drugog tko ih voli

Stazić pojašnjava da saborska manjina ne može opstruirati rad Sabora i odbora, jer HDZ i njegovi koalicijski partneri imaju većinu i u sabornici i u odborima

Nenad Stazić
Nenad Stazić (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Vladimir Šeks

,

SDP

,

Nenad Stazić

SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić odbacio je danas optužbe HDZ-a da njegova stranka opstruira rad Sabora kako bi usporila završetak hrvatskih pregovora o pristupanju EU, kao i prozivke potpredsjednika Sabora i HDZ-a Vladimira Šeksa da SDP to čini iz ljubomore jer pregovore uspješno završava HDZ-ova vlada, prenosi Hina.

"Ljubomora je osjećaj koji se javlja kad nekoga volite, a saznate da i netko drugi voli toga koga vi volite. Ja HDZ ne volim, a ne znam ni nikog drugog tko ih voli", izjavio je Stazić novinarima u Saboru, zamoljen za komentar tvrdnji HDZ-ovaca s današnje konferencije za novinare. Naglasio je da saborska manjina ne može opstruirati rad Sabora i odbora, jer HDZ i njegovi koalicijski partneri imaju većinu i u sabornici i u odborima.

"Prema tome, ako nema sjednice odbora zbog kvoruma, onda su oni odgovorni", ustvrdio je Stazić.

Naglasio je da se upravo SDP, a ne HDZ, zauzima za jedinstvene kriterije u sabornici, i to one po kojima bi predsjedavajući trebao voditi sjednicu Sabora, odnosno ne dopustiti vrijeđanja i niske udarce kada su u pitanju svi, a ne samo HDZ-ovi zastupnici.

"Mi ovdje nismo zbog sebe samih, mi smo ovdje zbog građana i to pokazujemo svojim radom. I s 35 predloženih zakona koje je HDZ sve odbio, i prihvaćanjem onih zakonskih prijedloga koji dolaze iz vlade, a za koje smatramo da barem malo pokušavaju poboljšati stanje u kojem se Hrvatska nalazi", rekao je Stazić.

Novinare je zanimalo stječe li i on dojam da se u saborskim raspravama poluincidentne situacije uglavnom događaju kada Šeks predsjedava sjednicom.

"On vodi sjednicu na svoj način, neprincipijelno, pristrano, dopušta HDZ-ovcima sve, a naše zastupnike kad pretjeramo, a ponekad se i to dogodi, kažnjava, a njih nikada. Zamjeramo mu tu neprincipijelnost", kazao je.

20.05.2011. 14:37:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Wallace
    20.05.2011. 18:03
    Zato ja priznajem, da volim HDZ i porzavam Vladu Jadranke Kosor.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh