« Ekosfera
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Stanovnici Bangkoka proizvode puno CO2

Svaki stanovnik Bankoka i New Yorka proizvede godišnje 7,1 tona CO2

(Getty Images)
Više o

Bangkok

,

proizvodnja CO2

,

najzagađeniji gradovi

,

Green Leaf

Stanovnici Bangkoka su 2007. godine proizveli ugljičnog dioksida kao stanovnici New Yorka a prestigli su stanovnike Londone, pokazuje izvješće koje je sponzorirao UN.

Gradska uprava Bangkoka i Zaklada Green Leaf, uz potporu UN-a, proveli su istraživanje kojim je utvrđeno da je 2007. godine svaki stanovnik Bangkoka i New Yorka proizveo 7,1 tona ugljičnog dioksida, dok na svakog stanovnika Londona dođe 5,9 tona tok stakleničkog plina.

Promet, proizvodnja električne energije i pročišćavanje otpadnih tvari čine 90 posto emisije CO2 u glavnom gradu Tajvana, pri čemu na promet otpada 38 posto.

"Nadamo se da će ovo izvješće povećati svijest o ovom problemu i potaknuti akcije koje trebaju poduzeti kako pojedinci tako i privatni i javni sektor", rekao je Park Young Woo, regionalni ravnatelj programa UN-a za zaštitu okoliša.

On je upozorio da bi zbog porasta razine mora i rijeka, kao posljedice globalnog zagrijavanja, rijeka Chao Praya, koja okružuje Bangkok, 2025. godine mogla imati 50 do 100 centimetara veću prosječnu razinu. (hina/metro-portal)

22.04.2009. 11:17:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh