« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
HAK

Stanje u prometu: Kolnici mokri i skliski

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja; jedino je zatvoren granični prijelaz Gabela Polje, zbog izlijevanja rijeke Neretve

(Željko Šop/CROPIX)
Više o

promet

,

HAK

,

stanje na cestama

,

zimski uvjeti

,

magla

,

odron

,

kolnici

,

granični prijelaz

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici, Dalmaciji i Gorskom kotaru i na dionicama autocesta: A 1 između Bosiljeva i tunela Sveti Rok, te na A 6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Vrbovskog, izvijestio je jutros HAK.

Zbog poplavljenog kolnika za sav promet zatvorene su ceste: D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani, te županijske ceste: ŽC 5130 Zalužnica-Škare, ŽC 3253 Košutarica-Mlaka, ŽC 5153 Bakovac Kosinjski-Gornji Kosinj, ŽC 6104 Donji Bitelić-Gornji Bitelić, ŽC 6217 Rogotin-Komin-Krvavac-Kula i ŽC 6218 GP BiH-Prud-Vid-Metković.

Dionica državne ceste D 62 Kula Norinska-Vrgorac u mjestu Podrujnica i D 9 kroz Metković otvorene su za sav promet, uz pojačan oprez zbog vode na kolniku.

Županijska cesta ŽC 6148 Trilj-Bisko zatvorena je za sav promet, zbog odrona. Zbog klizišta za sav promet je zatvorena lokalna cesta 50059 Kaldir-Lazi kod naselja Kaldir. Obilazak je preko Motovuna te lokalnom cestom preko naselja Valenti. Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na nekim cestama u Gorskom kotaru i u Lici.

Jutros u 7 sati počinju radovi na sanaciji tunela Lokva Rogoznica na dionici D 8 Omiš-Dupci. Tunel će biti zatvoren, a vozit će se obilaznicom s južne strane tunela, naizmjence. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zatvoren je granični prijelaz Gabela Polje, zbog izlijevanja rijeke Neretve. Trajekti plove redovito. (hina/metro-portal)

12.01.2010. 07:45:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh