« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Staklo u interijeru

U modi je materijal koji osvaja elegantnošću i mogućnostima obrade

Fotografija vijesti
Više o

staklo

,

uređenje stana

Primjena stakla u opremanju modernih interijera je gotovo obavezna. Svojom transparentnošću, mogućnostima obrade i oblikovanja, staklo se nametnulo kao materijal idealan za uređivanje stambenih, poslovnih i javnih prostora, piše Interijernet.hr. Različitim obradama stakla, poboljšala su se njegova svojstva, a pogotovo sigurnosna, koja ga čine teško lomljivim čak i u vrlo tankim izvedbama.

Staklo se primjenjuje u izradi namještaja, ograda, stepenica, podova, stropova itd. Osvaja svojom elegantnošću, a u kombinaciji s drugim materijalima – metalom, drvom ili kamenom postaje dominantan i snažan detalj u prostoru.

Nova dimenzija prostora

Osim svojih estetskih vrijednosti, koje pojačavaju doživljaj interijera, vrlo je praktičan za efekte kojima će se prostor vizualno povećati, osvijetliti, produžiti ili povisiti.
Pravilnom primjenom staklenih elemenata u prostoru, mogu se korigirati pojedini nedostaci te pretvoriti u prednosti prostora. Izrazito praktična primjena staklenih elemenata pokazala se u manjim prostorima, koji su često zbog nedostatka potrebnih kvadrata prenatrpani.

Staklena rasvjetna tijela upotpunit će priču o primjeni stakla u interijeru i pokazati kako i hladan materijal može postati topao i ugodan u prostoru.

Staklene plohe stolova, komoda ili polica će vizualno rasteretiti prostor i dati mu novu dimenziju kako kroz transparentnost staklenih komada namještaja, tako i kroz veću osvijetljenost prostora.

Umjetničke obrade

Staklene pregradne stijene, koje mogu biti potpuno prozračne i transparentne, mutne ili obojane, idealne su za dijeljenje prostora, koji ovisno o potrebama trebaju funkcionirati kao odvojeni ili jedinstveni.

Umjetničke obrade stakla naglasit će atraktivnost interijera i dati mu osobitost koja se teško može postići primjenom drugih materijala.

Posebni efekti u prostoru se postižu postavljanjem staklenih podova ili stropova. Ovakve izvedbe, upotpunjene i svjetlosnim efektima, učinit će interijer doista posebnim. Vrlo su atraktivna i staklena stubišta.

Osim za komunikacijske prostore, idealna su za stubišta koja su dio dnevnog boravka, jer će svojom ljepotom i osobitošću postati ukras cijelog prostora. Staklena rasvjetna tijela upotpunit će priču o primjeni stakla u interijeru i pokazati kako i hladan materijal može postati topao i ugodan u prostoru.    (METRO)

27.03.2009. 19:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh