« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
ZA BESPLATNO OBRAZOVANJE

SSSH podržao studente

Zadaća svake socijalne države je osigurati kvalitetan i svima dostupan obrazovni sustav.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

SSSH

,

sindikati

,

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

,

podrška studentima

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u današnjem je priopćenju podržao zahtjeve studenata Zagrebačkog i drugih hrvatskih sveučilišta protiv komercijalizacije obrazovnog sustava.

"SSSH se zalaže za dostupnost obrazovanja, uključujući visoko obrazovane, svim građanima Hrvatske, neovisno o njihovu materijalnom statusu, političkoj podobnosti, rasnoj, nacionalnoj, spolnoj pripadnosti..., ovisno jedino o njihovom školskom uspjehu i postignutim rezultatima", navodi se u priopćenju.

Sindikat navodi da je jedna od zadaća svake socijalne države osigurati kvalitetan i univerzalno dostupan sustav obrazovanja svim građanima, naglašavajući da je za ekonomski i socijalni napredak Hrvatske presudno "da je znanje dostupno svima, a ne samo izabranoj eliti".

"Obrazloženje kako bi se ukidanjem financijske participacije vratilo beskrajno studiranje bacanje je prašine u oči, jer je obveznost redovitog studiranja uvedena prelaskom na Bolonjski proces", smatra SSSH i naglašava da je kvalitetno obrazovanje šansa za sve, "posebice najranjivije, da postignu socijalnu uključenost i egzistenciju dostojnu čovjeka". (hina/metro-portal)

22.04.2009. 14:36:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh