« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
LIJEPA NAŠA

Srpskih turista u Hrvatskoj bit će 15% više

Oko 46.000 turista iz Srbije odmaralo se u Hrvatskoj u prvih 6 mjeseci, a do kraja sezone brojka će biti oko 100 tisuća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

srpski turisti

,

hrvatski turizam

Turisti iz Srbije ljetuju od Istre do Dubrovnika i u prvih šest mjeseci ih je u Hrvatskoj bilo 46.592 koji su ostvarili 256.780 noćenja što je šest posto više nego 2010., a očekuje se da će oni do kraja sezone ostaviti preko 50 milijuna eura, pišu u nedjelju beogradske "Večernje Novosti" prenosi Hina.

Taj list navodi da će prema "procjenama turističkih radnika Hrvatske, do kraja sezone na Jadranu ljetovati preko 100.000 gostiju iz Srbije, što je za 15 posto više nego prethodne godine, dodajući kako je najveći broj Srba bio na Jadranu početkom kolovoza.

U turističkim agencijama Srbije ističu da su među najatraktivnijim ljetovalištima za srpske turiste spadaju ona na Istri i Kvarneru, posebice Poreč i Rovinj, ali da su odlasci u Hrvatsku i dalje u najvećem broju slučajeva individualni.

"Iako je ovog ljeta zabilježeno nekoliko incidenata i napada na turiste iz Srbije, u Ministarstvu turizma Hrvatske ističu kako se žalbe tih gostiju ne razlikuju mnogo od pritužbi turista iz ostalih zemalja", pišu "Večernje Novosti".

Navode se riječi glasnogovornice hrvatskog Ministarstva turizma Antonela Frković koja tvrdi da je "Hrvatska sigurna turistička zemlja. Incidenti povezani s gostima iz Srbije brojčano ne odudaraju od broja incidenata koji se odnose na goste iz Njemačke, Slovenije i drugih zemalja".

Taj beogradski list objavljuje i da im je u Hrvatskoj turističkoj zajednici rečeno kako je "za reklamiranje Jadrana u Srbiji i manjim dijelom u BiH, Hrvatska ove godine potrošila oko 230.000 eura. Oko 130.000 je izdvojeno za TV reklame, a ostatak na velike panoe u Beogradu, Novom Sadu i Subotici".

14.08.2011. 14:35:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh